Ελληνοτουρκική παραγωγή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (trailer)

Istanbul Story

Η ταινία Istanbul Story (Μια ιστορία της Πόλης) της Φωτεινής Σισκοπούλου ανοίγει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  (3-13 Νοεμβρίου) την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 19.30 στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Πρόκειται για την πρώτη ελληνοτουρκική συμπαραγωγή με μικτό καστ-συντελεστές, γυρισμένη εξ’ολοκλήρου στην Τουρκία – Κωνσταντινούπολη, Πρίγκηπο, Τροία και αρχαία Άσσο. Οι διάλογοι είναι στην αγγλική και δευτερευόντως στην ελληνική και τουρκική γλώσσα.

ADVERT

Υπόθεση: Η Κάτια (Μυρτώ Αλικάκη) κληρονομεί ένα σπίτι στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα σ’ αυτό θα ανακαλύψει κρυμμένα γράμματα της μητέρας της αφιερωμένα σε έναν παράνομο έρωτα. Ταυτόχρονα ο γάμος της δύει, ενώ η συνάντηση με τον τούρκο δικηγόρο που αναλαμβάνει την υπόθεση της κληρονομιάς, τη φέρνουν αντιμέτωπη με τις επιθυμίες της.

Tρέιλερ

ADVERT

Με τους: Μ. Αλικάκη, Kerem Can, Esin Alpogan, Osman Alkas, Deniz Turkali, Σ. Σεϊρλή, Κ. Γαλανάκης, Rahman Gorede, Mert Yavuzcan, Efe Ulas Karabey

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Σισκοπούλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Σπούδασε στην Αθήνα αγγλική φιλολογία. Σκηνοθεσία, σενάριο και υποκριτική στις σχολές: Σταυράκου, London International Film School, BFI, Birkbeck/University of London, The Lee Strasberg Studio. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης και μοντέρ, ως παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής Βάθος πεδίου, και σκηνοθέτησε αυτοτελή επεισόδια για την ΕΡΤ.
Σενάριο: Φωτεινή Σισκοπούλου, Cem Akcali
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μοντάζ: Γιάννης Κατσάμπουλας
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιούλα Ζωιοπούλου
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Παραγωγός: Φωτεινή Σισκοπούλου
Συμπαραγωγοί: Emre Oskay
Παραγωγή: One way productions fs@otenet.gr
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα-Τουρκία
Συμπαραγωγή: Istanbul Film Productions (IFP)
Διάρκεια: 177′
Έτος Παραγωγής: 2016