Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων: Συναυλίες σε Ελλάδα και Τουρκία το Σεπτέμβριο

grtryo

Δύο συναυλίες, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα δώσει η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων στο 17ο Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 2016» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου όπου θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά προγράμματα -με την πρώτη συναυλία να πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της EBU και να μεταδίδεται πανευρωπαϊκά.

Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας ξεκινά από το Ρομαντισμό και κορυφώνεται με την εμβληματική 5η συμφωνία του Μπετόβεν ενώ το πρόγραμμα της δεύτερης αποτελεί ένα χορταστικό αφιέρωμα στη μουσική δωματίου.

Η πρώτη συναυλία θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο του Μπόντρουμ και στις 7  Σεπτεμβρίου στο συναυλιακό μέγαρο Ahmed Adnan Saygun της Σμύρνης.

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, σε οκτώ χρόνια παρουσίας, έχει εντυπωσιάσει με τις ερμηνείες της και τη γέφυρα φιλίας που έχει δημιουργήσει ανάμεσα στους δύο λαούς. Μετά την περσινή εξαιρετική της παρουσία στη Ρόδο, επιστρέφει πια ως ορχήστρα in residence του Φεστιβάλ, αποτελώντας ένα ατού στη διεκδίκηση της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων

Παύλος Σεράσης, κλαρινέτο
Sirin Hasanova, βιόλα
Cem Mansur, διεύθυνση ορχήστρας

Έργα: Von Weber, Bruch, Beethoven

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Σύνολα Μουσικής Δωματίου Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων

Έργα: Salieri, Webern, Haydn, Mozart

Είσοδος ελεύθερη


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία