Ελληνική εμπορική και τουριστική έκθεση τον Απρίλιο στη Σμύρνη

expoaegean-logo

Ελληνική εμπορική και τουριστική έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στη Σμύρνη. Πρόκειται για την Expo Aegean στην οποία θα λάβουν μέρος ελληνικές εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις και θα πραγματοποιηθεί σε εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Κορδελιού (Καρσίγιακα) από 15 έως 18 Απριλίου.
Η έκθεση θα έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς θα είναι διανθισμένη με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με σημαντικότερες τις συναυλίες της Χάρις Αλεξίου και της Γλυκερίας που αναμένεται να συγκεντρώσουν χιλιάδες κόσμου.

Πριν μερικές μέρες έγινε σε αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης η παρουσίαση της έκθεσης από τον Δημήτρη Τσαμουρά, εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας.

Παραβρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβούλιο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Συμεωνίδη, καθώς το Επιμελητήριο έθεσε υπό την αιγίδα του την έκθεση και θα συνεργαστεί στην διοργάνωση της. Παραβρέθηκε επίσης ο Θράσος Καλογρίδης πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που ως ένας από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων με την Τουρκία στηρίζει τη διοργάνωση της έκθεσης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, η διευθύντρια του γραφείου τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου και πολλοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτυχθούν στην τουρκική αγορά.

Προτάθηκε μια μέρα της έκθεσης να είναι αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει σ΄αυτήν με δικό του περίπτερο και με κάποιο πολιτιστικό δρώμενο. Παρών στην έκθεση με δικό του περίπτερο θα είναι και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Είναι η πρώτη φορά που μια αμιγώς ελληνική έκθεση διοργανώνεται στην Τουρκία και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς η τουρκική αγορά παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές. Ανάμεσα στους έκθετες αναμένεται να είναι και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, (ξενοδοχεία, οργανισμοί τουρισμού, τουριστικά γραφεία κλπ).

Πηγή: Omorfa Taxidia με φωτογραφίες από την παρουσίαση)

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία