Ελλάδα και Τουρκία στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Ιππασίας 2015

Η αντίστροφη μέτρηση για το Βαλκανικό Φεστιβάλ Ιππασίας 2015 στο Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής άρχισε. Έναρξη δόθηκε σήμερα με τον πρώτο διεθνή αγώνα υπερπήδησης εμποδίων ΙΚΕΜ CSI*, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το τετραήμερο 3- 6 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Εκπρόσωποι 8 χωρών με 146 αθλητές και 209 άλογα αναμένεται να πάρουν μέρος στην πρώτη διοργάνωση, με την Ελλάδα να δίνει δυναμικό παρών με 76 αθλητές και 115 άλογα. Ακολουθεί η Τουρκία με 42 ιππείς και 55 άλογα. Ακόμη θα πάρουν μέρος η Βουλγαρία με 12 αθλητές και 16 άλογα, η Κύπρος με δύο εκπροσώπους, η Μ. Βρετανία με έναν εκπρόσωπο, η Σερβία με 7 ιππείς και 10 άλογα και η Ουκρανία με έναν εκπρόσωπο.

Όσον αφορά στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της ερχόμενης εβδομάδας 7 θα είναι οι χώρες που θα συμμετέχουν, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, Κροατία και η FYROM. Η Ελλάδα θα αναδείξει τους τέσσερις των Εθνικών ομάδων και  τους τέσσερις που θα αγωνιστούν στα ατομικά των κατηγοριών παίδων,εφήβων,νέων ιππέων,αμαζόνων και ενηλίκων αμέσως μετά το πέρας του διεθνή αγώνα εμποδίων ΙΚΕΜ CSI.