Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Επιστρέφουν στην Ελλάδα

 

UPDATE: Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταβαίνει αύριο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκείμενου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει δίκη των στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης

 

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στην Αδριανούπολη, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης είχαν συλληφθεί στον Έβρο την 1η Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή.

Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι τους, θα μεταφερθούν άμεσα σε τμήμα επαναπροώθησης μεταναστών και τις επόμενες ώρες θα φτάσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή.