Εκδρομή Τούρκων μαθητών στη Χίο- θετικές οι εντυπώσεις (video)

Ποδαρικό στο καλοκαίρι και την πρώτη μαθητική εκδρομή στη Χίο, πραγματοποίησαν την 1η Ιουνίου 100 μαθητές από σχολεία της Σμύρνης μαζί με εκπαιδευτικούς τους.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας του Επιμελητήριου Σμύρνης και του Δήμου Χίου, για την προώθηση ανταλλαγών σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο. (VIDEO)

Σε συνεργασία με το Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη, και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δήμου Χίου, οι μαθητές ήρθαν στο νησί της μαστίχας χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν βίζα, που θα αποτελούσε -λόγω κυρίως κόστους- απαγορευτικό παράγοντα για την επίσκεψη. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Χίου Νίκος Νύκτας, που σημείωσε ότι προσδοκούμε σημαντικά οφέλη στα νησιά μας αν αναλογιστεί κανείς ότι στα σχολεία της Σμύρνης φοιτούν 700.000 μαθητές.

Τους μαθητές από την Τουρκία, τους υποδέχτηκαν μαθητές από σχολεία της Χίου που πριν τρεις περίπου εβδομάδες είχαν επισκεφτεί στα πλαίσια του ίδιου συμφώνου συνεργασίας τη Σμύρνη.

Μιλώντας για τα μέρη που επισκέφτηκαν, οι μαθητές από την Τουρκία εντυπωσιάστηκαν από τον Κάμπο και τα περιβόλια του, αλλά και την υποδοχή στο μουσικό γυμνάσιο Χίου.

Πηγή: chiosnews.com