Δράσεις για προσέλκυση Τούρκων τουριστών

kefalonia-tourismos

Την αγορά της Τουρκίας προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερα ελληνικά νησιά προκειμένου να αυξήσουν τις τουριστικές τους ροές, μετά και τις απώλειες που είχε για την Ελλάδα η “δεξαμενή” της Ρωσίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος, τόνισε ότι η “περιφέρεια 9 και 10 Οκτωβρίου έχει ετοιμάσει εκδήλωση κατά την οποία στην Κέρκυρα θα υποδεχτεί πολυμελή αποστολή Τούρκων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, με στόχο το άνοιγμα της αγοράς”.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας και συνοδεία επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, θα τους γίνει ενδελεχής ενημέρωση του προορισμού των Ιονίων Νήσων, αλλά και ξεναγήσεις στην περιοχή. Μάλιστα το πρώτο αυτό βήμα θα έχει και συνέχεια, καθώς όπως σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος, ελληνική αποστολή θα ταξιδεύσει στην Ανδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη προκειμένου να υπάρξει περεταίρω ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στα δυο μέρη. Όπως τονίζει ο κ. Γαλιατσάτος, “η περιφέρεια δημιουργεί το έδαφος ώστε να φέρει σε επικοινωνία την προσφορά και τη ζήτηση και μετά είναι στο χέρι των επιχειρηματιών να συνάψουν συνεργασίες”.

Οι Τούρκοι τουρίστες, σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, καταγράφονται ως υψηλής οικονομικής στάθμης. Όταν αγαπήσουν ένα προορισμό τον επισκέπτονται εκ νέου και στα νησιά όπου έχουν ήδη επισκεφθεί, παρατηρείται άνοδος της τάξεως του 30%. Στο ίδιο μήκος κύματος η Πόπη Τσαγκάρη επιχειρηματίας της Καλύμνου, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “οι Τούρκοι επισκέπτονται το νησί με τα σκάφη τους, προκειμένου να απολαύσουν την φιλοξενία των νησιών μας” υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τουρίστες που θα πρέπει να δοθεί έμφαση.

Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσσιος, είχε σταθεί στο ζήτημα της έκδοσης βίζας, που όπως είπε οι ροές εφέτος από την Τουρκία θα ήταν μεγαλύτερες για τη Χαλκιδική, αν δεν υπήρχε κωλυσιεργία στην έκδοσή τους, που για εφέτος έκανε μια εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία