Διεθνές τουρνουά Τζούντο του Αμυνταίου, χρυσά μετάλλια για Ελλάδα και Τουρκία

Με επιτυχία διεξήχθη το Διεθνές Τουρνουά Τζούντο στο Αμύνταιο, 19-20 Νοεμβρίου 2011. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 287 τζουντόκα από 40 συλλόγους, εκ των οποίων ομάδες από Τουρκία, Γεωργία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Αλβανία.

Πρώτος σύλλογος σε συνολικό αριθμό χρυσών μεταλλίων ήταν ο Πόντος Θεσσαλονίκης Αμπελοκήπων με 12 πρώτες θέσεις, ενώ ακολούθησαν οι Tekirdag Judo Club (Τουρκία) με επτά, η CSKA-Sofia (Βουλγαρία) και Sambo Sportiv Club (Ρουμανία) από πέντε.

Το κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου φιλοξένησε στις 19-20 Νοεμβρίου το πολυαναμενόμενο τουρνουά τζούντο που διοργάνωσε ο σύλλογος «Φίλιππος» Αμυνταίου. Οι ηλικιακές κατηγορίες των αγώνων: Junior B και Α, Παίδες – Κορασίδες Β και Α, Έφηβοι – Νεάνιδες.

Η παρουσία των ομάδων ξένων κρατών έγινε ιδιαιτέρως αισθητή, ανεβάζοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη δυσκολίας για τους Έλληνες αθλητές. Τα κύρια χαρακτηριστικά των αγώνων υπήρξαν αναμφισβήτητα το απολαυστικό θέαμα, η γεμάτη συγκινήσεις ατμόσφαιρα και οι παίκτες που αγωνίζονταν με πάθος για τη νίκη.