Δημιουργία Visa Center σε Αττάλεια και Μπόντρουμ στην Τουρκία

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Visa Center στην Αττάλεια και στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό), που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τουριστών στη Ρόδο και στην Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του υφυπουργού συνάντηση της γενικής διευθύντριας της εταιρείας VFS Global κας Christabel Silva, και του προέδρου του ταξιδιωτικού οργανισμού Yesil Dalyan της Τουρκίας κ. Nami Ureyen, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας Visa Center, καταρχήν στην Αττάλεια και στη συνέχεια στο Μπόντρουμ, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τουριστών στη Ρόδο, την Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για άμεση λειτουργία του Visa Center, καλώντας τις δυο πλευρές να συνεργαστούν και να καταλήξουν το ταχύτερο δυνατό σε οριστική συμφωνία. Η εξειδίκευση των όρων της συμφωνίας καθορίστηκε να γίνει τις προσεχείς μέρες με νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί  στην Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που θα γίνει στην Αγγλία.

Η λειτουργία Visa Center αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη Ρόδο και την Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη Τουρκία και επιθυμούν να επισκεφτούν τους ελληνικούς προορισμούς, καθώς και Τούρκων τουριστών. Σημειώνεται ότι μόνο από τη Ρωσία επισκέπτονται την Αττάλεια 3 εκατ. τουρίστες. όπως ανέφερε ο κ. Ureyen,  οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία επιθυμούν να επισκεφτούν ελληνικά νησιά.

Η χθεσινή συνάντηση είναι συνέχεια της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο κ. Νικητιάδης κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες με τους εκπροσώπους του Visa Center.