Δ.Αβραμόπουλος: Παρατείνεται η ολιγοήμερη visa για τους επισκέπτες από τη Τουρκία στα νησιά

photo: avramopoulos.gr

Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο η ολιγοήμερη θεώρηση (visa) για τους επισκέπτες από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο, τον Δήμαρχο Χίου κ. Βουρνούς, τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια και τον Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι δεν θα αποδέχεται πλέον τις ολιγοήμερες θεωρήσεις διαβατηρίων στα λιμάνια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Η απόφαση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από φορείς του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου:

Θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα, κάτι πολύ σημαντικό για τα νησιά. Την παράταση, για ακόμη ένα χρόνο, της ολιγοήμερης θεώρησης (βίζα) για τους επισκέπτες από τη Τουρκία. Θυμίζω ότι ήμουν τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας όταν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε. Έχει αποδεχθεί ευεργετικό δεδομένης όχι μόνο της πίεσης από της μεταναστευτικές ροές, αλλά και της συνεχιζόμενης  – δυστυχώς – οικονομικής κρίσης στη χώρα. Επαναλαμβάνω ότι οι δήμαρχοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης έχουν ανταποκριθεί στην αποστολή τους εκφράζοντας με ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, πολύ προσπάθεια και κόπο, αυτά τα βαθύτερα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας.   

Βίντεο