Χίος: Συναντήσεις για μαθητικές εκδρομές από και προς Τουρκία

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Χίου, του προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ν. Νύκτα με το μέλος της Διοίκησης Επιμελητηρίου Σμύρνης Rebii Akdurak, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, τον Μάρτιο του 2011,  στο Επιμελητήριο Σμύρνης, όταν έγινε η παρουσίαση του τουριστικού οδηγού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών από τα απέναντι παράλια προς τη Χίο δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της γείτονας χώρας, αλλά και αντίστροφα.

Ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων των ιδιωτικών σχολείων Σμύρνης και πρόεδρος των ιστιοπλοϊκών συλλόγων.

Στην εν λόγω συνάντηση παραβρέθηκε και ο εκπαιδευτικός κ. Μάρκος Κάβουρας,  του οποίου το σχολείο (1ο Δημοτικό σχολείο Βροντάδου) είχε αδελφοποιηθεί με αντίστοιχο του Καρσί Γιακά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμφωνήθηκε να οργανωθεί μίνι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τα αγόρια και βόλεϊ για τα κορίτσια, μεταξύ των σχολείων της Χίου και των απέναντι δήμων, και οι λεπτομέρειες αυτής της διοργάνωσης θα συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν θα επισκεφθεί τη Χίο ο Δήμαρχος του Σεφερχισάρ.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η δημιουργία καλοκαιρινών camp στη Χίο, προκειμένου να φιλοξενούνται το καλοκαίρι παιδιά από τα απέναντι παράλια με στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.