Βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου

Βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου
dimoi-news.gr

Την καθιέρωση ετήσιου βραβείου που θα απονέμεται κάθε χρόνο σε άτομα ή δραστηριότητες που συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στο ετήσιο Διοικητικό Συμβούλιο και την Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που συνήλθαν χθες υπό την προεδρία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, καθηγητή Τζουλιάνο Αμάτο, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στο Σούνιο.

Ήταν μια πρόταση του μέλους του Συμβουλίου καθηγητή Εσέρ Καρακάς, του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα διάλεξη από προσωπικότητα της Τουρκίας με διεθνή ακτινοβολία.

Αποφασίστηκε επίσης η καθιέρωση σε ετήσια βάση της «Συνάντησης της Μάλτας» που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Ιούλιο στην Βαλέτα με θέμα «Η κρίση χρέους κρατών της Ευρωζώνης και η μετεξέλιξη των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και συγκέντρωσε επιστήμονες και πολιτικούς από όλη την Ευρώπη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση του EPLO έγιναν αφορμή να επισκεφτούν τη χώρα μας σημαντικές προσωπικότητες από τις 12 χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα 55 Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούνται στον διεθνή αυτό Οργανισμό ο οποίος έχει ως έδρα του την Αθήνα και Έλληνα διευθυντή, τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σπυρίδωνα Φλογαϊτη.

Ανάμεσά τους ο Συνταγματικός Δικαστής και πρώην Υπουργός της Ιταλίας καθηγητής Σαμπίνο Κασέζε, ο Λόρδος Δικαστής της Αγγλίας και Ουαλίας σερ Στέφεν Σέντλεϊ, ο Πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας καθηγητής Μάικλ Φρέντο, ο Πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας Ζαν-Μαρκ Σοβέ, κ.ά.

Πηγή: dimoi-news.gr