Άνοιγμα του Δήμου Ιωαννιτών στην τουριστική αγορά της Τουρκίας

Ioannina

Δεκαεπτά Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι βρίσκονται στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του ‘Fam Trip’ (ταξίδι εξοικείωσης) που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων  και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και συμπεριλαμβάνει την φιλοξενία και την περιήγησή τους.

Στόχος της προσπάθειας είναι να δώσει την ευκαιρία στην εξειδικευμένη αυτή αποστολή, να γνωρίσει από κοντά τον προορισμό Ιωάννινα ώστε αντίστοιχα να τον προωθήσει – προβάλλει στο κοινό τους.

Το  πρόγραμμα (8-9/10) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενημέρωση σχετικά με  το τουριστικό προϊόν της περιοχής, επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου θα συναντήσουν τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ν. Γκόλα, καθώς και περιήγηση στη πόλη το Κάστρο και το Νησί.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών για άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, αλλά και του συμφώνου που συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία μεταξύ άλλων και στον τομέα αυτό, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συμμετείχε στην πρώτη επίσημη πτήση της ELLINAIR από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης  προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Σμύρνης “Adnan Menderes” .

Ο κ. Μπέγκας συμμετείχε στην επίσημη ελληνική αποστολή, προσκεκλημένος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του ιδιοκτήτη του ομίλου Μουζενίδη και του Διευθύνοντος συμβούλου της ELLINAIR, Γιάννη Μουζενίδη.

Η ELLINAIR, αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, ξεκίνησε την πτήση που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη).  Μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στη στρατηγική στόχευση του Δήμου Ιωαννιτών για προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία.

«Η Σμύρνη είναι μια πόλη με 4,5 εκατ. πληθυσμό, άρα η συγκεκριμένη πτήση έχει πολύ μεγάλη δυναμική στην κατεύθυνση του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία στη Βόρειο Ελλάδα, μέρος του οποίου μπορούμε να προσελκύσουμε στα Γιάννενα. Άρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για μας. Παράλληλα στο πλαίσιο του συμφώνου που έχουμε συνυπογράψει με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έχουμε μια συνεχή συνεργασία σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ.Μπέγκας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει για θέματα που σχετίζονται με τον τουριστικό προορισμό των Ιωαννίνων, με  τους κ. Aziz Kocaoglu, Ekrem Demirtas και  ΘεόδωροΤσακίρη.

Επίσης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση  και συνομιλία με τον Δήμαρχο της Εφέσου, κ. Dahi Zeynel Bakıcı( Νταχί Ζεϊνέλ Μπακιτσί) η καταγωγή του οποίου είναι από τα Ιωάννινα.