Άνοιγμα της Turkish Airlines στην αγορά των Ιωαννίνων

Αντιπροσωπεία της Turkish Airlines επισκέφτηκε τα Ιωάννινα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, εκφράζοντας το ενδιαφέρον για την επέκταση της συνεργασίας της εταιρείας με τον Δήμο Ιωαννίνων.

Με επικεφαλής, την Γενική Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα, κα. Gulay Ozturk, η Turkish Airlines πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Φ. Φίλιο. H αποστολή της THY έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους του Δήμου, στο Δημαρχείο της πόλης. Συγκεκριμένα τα στελέχη της εταιρείας καλωσόρισαν, ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, κ. Ν. Γκόλας, το Μέλος της Επιτροπής, Δημοτικός Σύμβουλος & Εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης, κ. Β. Χήτος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού & Ανάπτυξης, κ. Σ. Ζέρβας και ο Δημοτικός Υπάλληλος, κ. Η. Γκαρτζονίκας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε την ξενάγηση των στελεχών της εταιρείας, στα πανέμορφα και πολύ σημαντικά αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς πρόθεση της Turkish Airlines είναι η περαιτέρω προώθηση της περιοχής και του εισερχόμενου τουρισμού με κάθε δυνατό τρόπο. Η αποστολή επισκέφτηκε το κάστρο των Ιωαννίνων και θαύμασε ορισμένα πολύ σημαντικά αξιοθέατα όπως το «Ιτς Καλέ», όπου βρίσκεται ο τάφος του Αλή Πασά και το Ασλαν Τζαμί. Την ξενάγηση ακολούθησαν σημαντικές συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους της περιοχής. Η αποστολή της Turkish Airlines διέμεινε στο ξενοδοχείο Grand Serai, της ξενοδοχειακής αλυσίδας Mitsis Hotels ΑΕ.

Η Turkish Airlines επεσήμανε την παρουσία της στην Ελλάδα, τα τελευταία 65 χρόνια και υπογράμμισε τις προσπάθειες που οφείλουν να πραγματοποιηθούν για την προώθηση της πόλης, ως τουριστικού προορισμού. Η Γενική Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα, κα. Gulay Ozturk, ανέφερε μετά την επίσκεψη: «Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα. Τα Ιωάννινα είναι μία ιστορική πόλη και ένα πολύ σημαντικό μέρος για κάθε επισκέπτη. Αυτή την στιγμή πετάμε σε περισσότερους από 200 προορισμούς στον κόσμο και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα. Το άνοιγμα της πόλης σε νέες και τεράστιες αγορές αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία. Αναμένουμε να προχωρήσουμε σε κοινές ενέργειες με τον Δήμο και να προωθήσουμε την πόλη των Ιωαννίνων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν και ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους του Δήμου για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν.»