Άνοιγμα στην Τουρκική τουριστική αγορά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

zakynthos-nayagio

Την Τρίτη 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Τουρκική Πρεσβεία Αθήνα από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Προβολής Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Γαλιατσάτο και τον κ. Στέφανο Χατζημανώλη εκπρόσωπο της εταιρείας «SILVER HOLIDAYS», με τον οποίο έχει σύμβαση η Περιφέρεια μας, με την ακόλουθο Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Asli Gundogdu Aksungur.

Η κ. Gundogdu υποσχέθηκε να υποβοηθήσει σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί, προκειμένου να επεκταθεί η Τούρκικη τουριστική αγορά και στα Ιόνια Νησιά και να ξεκινήσει η αεροπορική σύνδεση.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε:

– Η διοργάνωση ημερίδας τουρισμού στην Κέρκυρα (τέλη Σεπτεμβρίου) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών της Τουρκίας, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών από την Τουρκία, με σκοπό την αποτύπωση του πλάνου συνεργασίας και διείσδυσης των Ιονίων στην Τουρκική αγορά.

– Η οργάνωση τουριστικής εκπαιδευτικής αποστολής (από όλα τα νησιά του Ιονίου) σε Αδριανούπολη, Ραιδεστό και Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων στους τουριστικούς πράκτορες της ευρύτερης περιοχής (10-15 Οκτωβρίου).

– Η παρουσία στη Philoxenia (12-15 Νοεμβρίου) όπου στο περίπτερο της Περιφέρειας Ι θα τιμηθούν με αναμνηστικές πλακέτες οι πολιτικοί εκπρόσωποι του τουρκικού τουρισμού στην Ελλάδα (οι οποίοι θα βρίσκονται στην έκθεση μαζί με αρκετούς Τούρκους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες).

– Η παρουσία στην έκθεση τουρισμού της Σμύρνης (Travel Turkey 10-13 Δεκεμβρίου), με ανεξάρτητο περίπτερο της ΠΙΝ.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει ότι «στις προσπάθειες αυτές κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η συμμετοχή των τουριστικών φορέων της Περιφέρειας, με σκοπό να προσελκύσουμε μια γειτονική, νέα αγορά η οποία όπου εδραιωθεί έχει επιδείξει θετικά και σημαντικά αποτελέσματα».


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία