Αυξήθηκε ο αριθμός των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Ανδρέας Μανδρίνος, πρόεδρος της ΕΞΘ και η κ. Χρύσα Σαραβέλου, υπεύθυνη Marketing της ΕΞΘ

 

Με το αίσθημα της ικανοποίησης ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πιο γνωστή πόλη της Ελλάδας για τους Τούρκους Tour Operators επέστρεψε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης από την 22η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού & Ταξιδιών Ανατολικής Μεσογείου EMITT 2018. Η διοργάνωση, που έλαβε χώρα για ακόμη μια χρονιά στην Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο και κάθε χρόνο συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον του τουρισμού με τη συμμετοχή χιλιάδων tour operators και εκατοντάδων εκθετών από όλον τον κόσμο.

ADVERT

Η ΕΞΘ συμμετείχε στην ΕΜΙΤΤ 2018 ως συν-εκθέτης στον ειδικό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από τις 25 ως τις 28 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.065 εκθέτες, 600 hosted buyers από 106 χώρες, ενώ καταγράφηκαν 54.364 επισκέπτες και έγιναν 7.000 συναντήσεις.

 

ADVERT
H κ. Χρύσα Σαραβέλου, υπεύθυνη Marketing της ΕΞΘ και η κ. Evrim Donuklar outgoing Manager του Coral Travel Türkiye

 

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΞΘ, κ. Ανδρέας Μανδρίνος όσο και η υπεύθυνη Marketing κ. Χρύσα Σαραβέλου διαπίστωσαν ότι η αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ κρατά αυξημένο το ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών αλλά και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης, δεν αφήνουν αδιάφορους τους επισκέπτες της γειτονικής χώρας.

Γεγονός που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΕΞΘ, σύμφωνα με τα οποία, οι Τούρκοι επισκέπτες το 2017 κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στη λίστα αλλοδαπών πολιτών που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για τη διαμονή τους. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι διανυκτερεύσεις των Τούρκων το 2017 ανήλθαν σε 88.531 ενώ το 2016 σε 81.947. Η αύξηση των διανυκτερεύσεων ορίζεται στο 8,03 %, ενώ και τις δύο χρονιές οι Τούρκοι τουρίστες και επιχειρηματίες ανέδειξαν τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο προορισμό.