Ελληνική συμμετοχή στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κωνσταντινούπολης

Στο Διαγωνιστικό Τµήµα του 23ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κωνσταντινούπολης συµµετέχει ο Γιώργος Ζώης µε την πρώτη του µικρού µήκους ταινία Casus Belli.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 23 έως τις 30 Νοεμβρίου 2011 και φέτος έχουν επιλεγεί 156 από τις 870 ταινίες που έστειλαν αίτηση για να πάρουν μέρος.  Οι ταινίες θα προβληθούν από 2 φορές η κάθε μία. Οι χώροι που θα γίνουν οι προβολές είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Ολλανδικό Παρεκκλήσι.  Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το Casus Belli  θα προβληθεί στις 26 και 29 Νοεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Το σενάριο της ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη είχε επιλεχθεί ως ένα από τα 15 καλύτερα σενάρια για να παρουσιαστεί στο Forum Ευρωπαίων Παραγωγών στο φεστιβάλ του Clermont-Ferrand, το οποίο θεωρείται το σηµαντικότερο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Σύνοψη της ταινίας
Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιµένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δηµιουργώντας µια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όµως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη µέτρηση ξεκινά.

Στο Casus Belli παίζουν 146 ηθοποιοί, ανάµεσά τους οι: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Τζένη Θεωνά, Ιρις Πόνκενα, Ηλίας Γκόγιαννος, Λάµπρος Φιλίππου, Γιώργος Μπινιάρης.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης
Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη
Executive Producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης
Παραγωγή: Pan Entertainment ΑΕ, ΕΡΤ ΑΕ, SQUARED SQUARE, 2:35, HOMEMADE  FILMS
35mm, 11’

Βιογραφικό του σκηνοθέτη
Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρµοσµένα Μαθηµατικά και Φυσικές Επιστήµες στο Ε.Μ.Π και σκηνοθεσία κινηµατογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στην UdK στο Βερολίνο µε υποτροφία του Ιδρύµατος Γουλανδρή. Είναι πρωτοεµφανιζόµενος µε την ταινία Casus Belli.

Γιώργος Ζώης Casus Belli – TRAILER

GRTRnews