16 ελληνοτουρκικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ σας προσκαλούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος – ΛΑΪΣ τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 8:00μμ στην προβολή 16 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν το 2012 με τη συνεργασία 16 Ελλήνων και Τούρκων κινηματογραφιστών.

ένας καπετάνιος κάνει καθημερινά το ταξίδι Ελλάδα-Τουρκία ….

Ελληνίδες και Τουρκάλες γιαγιάδες που ξεματιάζουν …

ένας Έλληνας μουσικός που παίζει με τον Τούρκο συνάδελφό του χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνεί με λέξεις …

ένας Γάλλος που περιπλανιέται στην περιοχή του Αιγαίου αναζητώντας το τέλειο άρωμα της περιοχής …

 16 νέοι κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες, 8 Έλληνες και 8 Τούρκοι, συναντήθηκαν την άνοιξη του 2012 στη Μυτιλήνη χάρις σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποίησε το Istanbul Digital Culture and Arts Foundation σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ‘Kαρπός’, Τουρκικά Πανεπιστήμια, την Eταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου ‘ΑΙΟΛΙΣ’ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου -Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν: η κα Φωτεινή Σιάνου, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, η κα Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτις, δ/ντρια του Kέντρου «Καρπός» και ο κ. Âli Yurtsever, συντονιστής του Προγράμματος.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – ΛΑΪΣ,
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Διάρκεια Εκδήλωσης: 2 ώρες
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ακολουθεί μικρή δεξίωση

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα: http://northaegeannarratives.org

Διοργάνωση

Istanbul Digital Culture and Arts Foundation σε συνεργασία με Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ‘ΚΑΡΠΟΣ’, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ – Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Eταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου ‘ΑΙΟΛΙΣ’, και τα Τουρκικά Πανεπιστήμια: Onsekiz Mart University, Canakkale, Anadolu University , Eskisehir, Yildiz Technical University, Istanbul.