Τουρκία, το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Ομίλου Φουρλή

Στρατηγικό στόχο για την επόμενη πενταετία συνιστά για τον όμιλο Φουρλή η ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων του εξωτερικού έως ποσοστό 50% του συνολικού κύκλου εργασιών. Η Τουρκία αποτελεί το νέο δυνατό χαρτί του ομίλου, καθώς ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη και τυπικά πλέον οι διαδικασίες για την προσχώρηση του δικτύου της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης «New Look» κάτω από την ομπρέλα του, δημιουργώντας έτσι έναν ισχυρό πυλώνα δυναμικής ανάπτυξης στη γειτονική χώρα, από κοινού με το δίκτυο της αλυσίδας αθλητικών ειδών Intersport που ανήκει στη Φουρλής από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Περαιτέρω, ιδιαίτερης σημασίας είναι οι αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, για τις οποίες ο όμιλος έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα ανάπτυξης δικτύου franchising για το σήμα της New Look. Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα της φίρμας στη ρουμανική αγορά, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο καταστήματα μέσα στο έτος. Στον προγραμματισμό της Φουρλής προβλέπεται η λειτουργία δικτύου 20 καταστημάτων στη Ρουμανία και τουλάχιστον 5 στη Βουλγαρία μέσα στα επόμενα 5-8 έτη. Σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης υπάρχουν και για την αλυσίδα Intersport, καθώς πρόκειται να ανοίξουν άμεσα δύο νέα σημεία – ένα στη Ρουμανία και ένα στην Κρήτη, το πρώτο της αλυσίδας στο νησί. Το δίκτυο της Intersport περιλαμβάνει 35 καταστήματα στην Ελλάδα, 15 στην Τουρκία, 16 στη Ρουμανία, 4 στη Βουλγαρία και 2 στην Κύπρο. Στην τουρκική αγορά ωστόσο, το δίκτυο προβλέπεται να αγγίξει τα 50 σημεία μέσα στα επόμενα 5-8 έτη. Σε ό,τι αφορά την ΙΚΕΑ, στις αρχές Οκτωβρίου ανοίγει το 7ο σημείο της αλυσίδας, στη Βουλγαρία, και δεν υφίστανται σχέδια για περαιτέρω επέκταση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων του ομίλου Φουρλή αναμένεται βελτιωμένη στο εξάμηνο της χρήσης, καθώς το δεύτερο τρίμηνο κινήθηκε σε θετικότερο έδαφος συγκριτικά με το πρώτο. Πιο εντυπωσιακή ανάκαμψη αναμένεται από το εννεάμηνο, καθώς θα έχει ενσωματωθεί στα αποτελέσματα η νέα δραστηριότητα της Τουρκίας.