Τουρκία-Ελλάδα 2-3, Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας

Πρωταθλήτρια στη Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας αναδείχτηκε την περασμένη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη η Εθνική ανδρών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Σε έναν ακόμα αγώνα για γερά νεύρα έκαμψε την Τουρκία με 3-2 κι έφτασε στην ανατροπή και την κατάκτηση του τίτλου υπερισχύοντας στα συνολικά σετ. Στον πρώτο τελικό το σκορ ήταν 3-2 για τους γείτονες και 10-9 υπέρ τους τα σετ, ενώ σήμερα τα σετ ήταν 10-7 για την Ελλάδα. Έτσι με σύνολο 19-17 ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τη θαυμάσια πορεία τριών χρόνων στην 3η κατηγορία της Λίγκας!

Τα πάντα κρίθηκαν στο διπλό, όπως στον πρώτο τελικό και αυτή τη φορά οι διεθνείς μας αποδείχτηκαν απόλυτα έτοιμοι. Οι συμπαίκτες στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών Κώστας Παπαγεωργίου και Κώστας Λάγογιάννης αγωνίστηκαν εξαιρετικά απέναντι στους Σαφά Αβτσί και Γκενσάι Μένγκε (που αγωνιζόμενοι επίσης στο διπλό, είχαν χαρίσει στην Τουρκία τη νίκη στον πρώτο αγώνα) και με το επιβλητικό 3-0 οδήγησαν την Ελλάδα στην επιτυχία.

Ο συγκλονιστικός δεύτερος τελικός κράτησε 2,5 ώρες και είχε φοβερή εξέλιξη. Ο Μπόρα (ο οποίος να σημειωθεί ότι πέτυχε το απόλυτο εναντίον των διεθνών μας με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) έδωσε το προβάδισμα στην Τουρκία νικώντας τον αξιόμαχο Ρηνιώτη, ο Γκιώνης ισοφάρισε εύκολα και ο Παπαγεωργίου αποδείχτηκε πολύ δυνατός σε έναν ακόμα αγώνα του από τη θέση 3 φέρνοντας μπροστά την Ελλάδα με 2-1. Παρότι η ψυχολογία ήταν με την ελληνική πλευρά ο Γκιώνης δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στον Μπόρα, έχασε ξανά, όπως και στην Αθήνα και ο αγώνας έγινε θρίλερ.

Τελικά στο διπλό οι Παπαγεωργίου/Λαγογιάννης έπιασαν καταπληκτική απόδοση, χωρίς να επηρεαστούν από την ήττα του πρώτου μας παίκτη. Πέτυχαν το επιθυμητό σκορ κι έδωσαν το έναυσμα για πανηγυρισμούς από την ελληνική αποστολή, όπου ήταν επικεφαλής ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.