Άνοιγμα της NEL προς την Κωνσταντινούπολη

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. ανακοινώνει ότι, συνέστησε, σε σύμπραξη με την Τουρκική Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi A.S., την κοινοπραξία επενδύσεων (joint investment consortium) IDO MARMARA EGE. Σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Μητροπολιτικός Δήμος Κωνσταντινουπόλεως στις 7 Ιανουαρίου 2011 και αφορά στην ιδιωτικοποίηση του 100% των μετοχών της εταιρίας IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret A.S.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το σύμβολο NEL) και η τουρκική Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi A.S (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης με το σύμβολο RHEAG), κατέληξαν σε αποκλειστική συμφωνία για τις από κοινού ενέργειες που απαιτούνται για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret A.S.

Οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Κοινοπραξία IDO MARMARA EGE και βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις με δυνητικούς οικονομικούς επενδυτές.

Η Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi A.S κατέχει το 99% της εταιρίας RML Logistics and Maritime, η οποία δημιουργήθηκε για να προσφέρει διοικητικές υπηρεσίες (logistics) καθώς και υπηρεσίες στις διεθνής θαλάσσιες μεταφορές.
Η IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret A.S. , δραστηριοποιείται στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών και οχημάτων εξυπηρετώντας την Κωνσταντινούπολη και άλλες παράλιες πόλεις στην Θάλασσα του Μαρμαρά.

Πηγή: lesvosnews.gr