Συνεργασία Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης – Turkish Airlines

Μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας (Memorandum Of Understanding) υπέγραψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη κ. Utku Yazan.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στις χώρες του εξωτερικού, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα πτήσεων της Turkish Airlines.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δημιουργία διαύλων προβολής της πόλης μέσα από καταχωρήσεις στο in-flight magazine της Εταιρείας, συνεντεύξεις, συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, press trips, fam trips, workshops, roadshows κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Electra Palace, ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης (8 – 11 Δεκεμβρίου 2011), με μια αποστολή της οποίας θα ηγείται ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς επίσης και η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στην αντίστοιχη έκθεση της Κωνσταντινούπολης (9 – 12 Φεβρουαρίου 2012).

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης προσφέρει έκπτωση 20% στις τιμές των δωματίων για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με την Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, για το χρονικό διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου 2011 έως την 31η Μαρτίου 2012, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κος Tugrul Biltekin, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κος Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη κος Utku Yazan και ο Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος.

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με σκοπό την προβολή της Θεσσαλονίκης σε νέες αγορές «στόχους» για τον τουριστικό μας κλάδο. Μια τέτοια αγορά είναι η γειτονική Τουρκία. Ήδη τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 είχαμε αύξηση σε ποσοστό 63% στις διανυκτερεύσεις Τούρκων επισκεπτών στα ξενοδοχεία – μέλη μας, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης επιθυμεί να κρατήσει «ζωντανό» αυτό το ανοδικό ρεύμα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει η – από το Μάιο του 2011 – σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη με αεροσκάφη της Turkish Airlines, τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Πιστεύουμε ότι η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας (memorandum of understanding) μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της Turkish Airlines μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για προωθητικές ενέργειες.

Κύριο μέλημά μας είναι η προβολή της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού όχι μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για επισκέπτες από νέες, αναδυόμενες αγορές όπως π.χ. η Ινδία, η Κίνα, η Ιαπωνία, χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, οι οποίες περιλαμβάνονται στο ανεπτυγμένο δίκτυο πτήσεων της Turkish Airlines».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της THY στη Θεσσαλονίκη κ. Utku Yazan εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας:

«Στόχος της Turkish Airlines είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό. Και για την επίτευξή του, χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Πεποίθησή μας, άλλωστε, είναι πως για να έχουμε καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται πάντα καλή συνεργασία.
Η Θεσσαλονίκη, και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, είναι ένας τόπος γεμάτος σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ η γεωγραφική της θέση μπορεί να την καταστήσει επιχειρηματικό κέντρο υψίστης σημασίας.
Η συνεργασία μας με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έχει αυτήν ακριβώς την επιδίωξη. Τα μέλη της Ε.Ξ.Θ. έχουν την ικανότητα να κοιτούν μακροπρόθεσμα και συλλογικά, όχι μόνο για το δικό τους συμφέρον, αλλά και το καλό της πόλης.
Ως THY, είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σύναψη αυτής της συνεργασίας, που αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα, τόσο για την εταιρεία μας, όσο και για την πόλη και τις δυνατότητές της. Είμαστε ανοιχτοί για παρόμοιες συνεργασίες, αμοιβαίου οφέλους, και με άλλους αρμόδιους φορείς».