Στη Θεσσαλονίκη αύριο η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων

Ελληνοτουρκική Ορχήστρα ΝέωνΜετά τη Σμύρνη, σειρά έχει η Θεσσαλονίκη για την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, η οποία θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αύριο 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9 μ.μ.  Σολίστ θα είναι ο διάσημος Ισραηλινός φλαουτίστας Roy Amotz και διευθυντής ορχήστρας ο Τούρκος μαέστρος Fazil Orhun Orhon. Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα των «Δημητρίων».

To πρόγραμμα:

Felix Mendelssohn Hebrides Overture, Op. 26

Wolfgang Amadeus Mozart Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα, Αρ. 2 σε Ρε μείζονα, Κ. 314

Ferit TüzüInspirations

Ludwig van Beethoven Συμφωνία Αρ. 1 σε Ντο μείζονα, έργο 21

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων δημιουργήθηκε από την Λένυ Κονιαλίδη, ύστερα από συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Bilkent της Άγκυρας το καλοκαίρι του 2008 και εμφανίστηκε την ίδια χρονιά για πρώτη φορά στην Τουρκία (Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη) και στην Ελλάδα (Αθήνα: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Πάτρα: Ρωμαϊκό Ωδείο).

Aποτελεί (μαζί με την Ισραηλινο-παλαιστινιακή Ορχήστρα Divan) μία από τις δύο ίσως σημαντικότερες ορχήστρες νέων της ευρύτερης περιοχής ανατολικά της Ελλάδας, οι οποίες αποσκοπούν στην ενδυνάμωση, μέσω της μουσικής συνεργασίας, των σχέσεων μεταξύ χωρών που αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες πολιτικές διενέξεις.
Οι μουσικοί της Ορχήστρας δεν είναι μόνιμοι αλλά αλλάζουν σε ετήσια βάση, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της Ορχήστρας Divan, γεγονός που επιτρέπει στο μουσικό αυτό σύνολο να διατηρεί το φρέσκο, νεανικό του χαρακτήρα και ένα ευέλικτο, πολυδιάστατο ρεπερτόριο.

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΤ “Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών”.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.