Στην Κωνσταντινούπολη η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας

Την πρώτη της προπόνηση πραγματοποίησε η Ελληνική αποστολή της οκτάκωπου.
Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η επίσημη φωτογράφηση των
εθνικών πληρωμάτων της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα

Μετά την άφιξη της στην Κωνσταντινούπολη, η Εθνική Ομάδα της οκτάκωπου με πηδαλιούχο πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στο σημείο τερματισμού της διαδρομής, ενόψει του αγώνα της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου, στον Κεράτειο Κόλπο κόντρα στην αντίστοιχη τουρκική.

Στο Balat Park, όπου θα πέσει το νήμα του αγώνα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και το Media Event του Two Nations Cup Rowing 2011, με τη συμμετοχή των προπονητών και των αθλητών των ομάδων, όπως και των εκπροσώπων των ομοσπονδιών κωπηλασίας και της διοργανώτριας αρχής.

Tην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καρράς, την Τουρκική Ομοσπονδία Κωπηλασίας ο Πρόεδρος κ. İlhami İşseven, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πληρώματα στο Δήμαρχο της Fatih Municipality, κ. Mustafa Demir.

Όλοι οι παρόντες τόνισαν τη σημαντικότητα του τουρνουά στο πλαίσιο προετοιμασίας των πληρωμάτων ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο, ενώ μίλησαν με ιδιαίτερη θέρμη για το σκοπό της διοργάνωσης και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίου έλαβε η Εθνική ομάδα της οκτακώπου το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Τουρκία για τον αγώνα του Two Nations Cup Rowing 2011, η οποία συνέπεσε με την 20η επέτειο της Πατριαρχείας.

Οι αθλητές και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας παρακολούθησαν την ακολουθία και επιφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, δωρίζοντας του μια «κουτάλα» με  τις υπογραφές τους, την οποία αποδέχτηκε με χαρά, ευχόμενος πολλές επιτυχίες  τόσο για τον αγώνα, όσο και την προετοιμασία τους ενόψει  των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο. Στην παρέα προστέθηκε και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία αποθανατίστηκε με την αποστολή και ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον αυριανό αγώνα.

Πριν την επίσκεψη τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι αθλητές της οκτάκωπου με πηδαλιούχο πραγματοποίησαν τη δεύτερή τους προπόνηση στο «στίβο» του Κεράτιου Κόλπου, όπου την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, στις 10:00, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στην αντίστοιχη τουρκική.