Πέμπτο ιστιοπλοϊκό ταξίδι Ελληνοτουρκικής φιλίας

Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Καβάλας του Δήμου Παγγαίου μαζί με την εταιρία ναυλώσεων σκαφών aegeas yachting διοργανώνουν το καθιερωμένο πλέον ναυτικό ταξίδι στη γειτονική χώρα.

Το καθιερωμένο πλέον δεκαήμερο ταξίδι των 500 ναυτικών μιλίων προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 23 Ιουνίου με προορισμούς τα Δαρδανέλια, τη Καλλίπολη, το νησί του Μαρμαρά στη Προποντίδα, τα Πριγκιπόνισσα  (Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκιπο)  και φυσικά την Κωνσταντινούπολη.

Τα σκάφη της aegeas yachting θα διασχίσουν όλο το Βόσπορο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ στην επιστροφή σκοπεύουν να επισκεφτούν την πανέμορφη Σιλίβρια στις ακτές της Θράκης, όπου κάθε χρόνο απολαμβάνουν πλούσια φιλοξενία από τις εκεί αρχές.

Η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι από τα Δαρδανέλια θα συμμετέχει σε ένα από τα σκάφη και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σιλίβριας  Εngin Varol  με σκοπό την σύσφιξη σχέσεων των δύο ομίλων και τη διοργάνωση κοινών αγώνων σε Σιλίβρια και Καβάλα.

Επίσης ο γνωστός φιλέλληνας δημοσιογράφος Ilhan εκδότης της εφημερίδας HURHABER, όπως κάθε χρόνο προβάλει το ταξίδι και βοηθά  στην όλη διοργάνωση.  Ηδη αυτές τις ημέρες από τη Θάσο όπου παραθερίζει, είναι σε επαφή με τον διοργανωτή Στάθη Σοφίτση για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ταξίδι  θα μετέχουν φέτος εκτός από  μαθητές των σχολών ιστιοπλοΐας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας του Δήμου Παγγαίου και άτομα από Αθήνα, Θες/νίκη αλλά και Ηγουμενίτσα μια και οι μέχρι τώρα διοργανώσεις το κάνανε πολύ γνωστό.

Για επιπλέον ενημέρωση αλλά και πιθανές νέες συμμετοχές, δίνονται πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977060517.