Ορχήστρα Σμύρνα

Τετάρτη 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ , προσκεκλημένη η Μαρία Σουλτάτου

Τετάρτη 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ , προσκεκλημένος ο Ζαχαρίας Καρούνης

Ώρα έναρξης: 22.00

Η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι)
η Γεωργία Λώλη (κανονάκι , σαντούρι, τραγούδι),
η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι)
και η Claudia Rossini (βιολί, τραγούδι),

αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna» και ταξιδεύουν στην μουσική μας παράδοση, κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών της μεταγενέστερης περιόδου, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σαν μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Β. Παπάζογλου, κι απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τη «Μπολσεβίκα» του Π.Τούντα και το «Χαρέμι στο χαμάμ» του Α. Δελιά.

Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές και τραγούδια απ’ το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και τη Μακεδονία ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη Μ.Ασία , την Κωνσταντινούπολη και σε τραγούδια Σμυρνιών συνθετών της μεταγενέστερης περιόδου που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά.

@Ρουφ
Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18, Ρουφ – Γκάζι.
6982-904362, 210-3837191 info@sto-rouf.gr