Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Τουρκία μαζί με Anadolu Efes και Fenerbahce Ulker, για το Two Nations Cup Basketball 2011


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνέντευξη Τύπου του Two Nations Cup Basketball 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Abdi Ipekci, το γήπεδο που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή των προπονητών και παικτών των ομάδων.

Tον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλης Σπανούλης, τον Παναθηναϊκό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Anadolu Efes οι Ουφούκ Σάριτσα και Κερέμ Τουντσερί και την Fenerbahce Ulker οι Νέβεν Σπάχια και Γκάσπαρ Βίντμαρ.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σημαντικότητα του τουρνουά στο πλαίσιο προετοιμασίας των ομάδων τους για τις επίσημες διοργανώσεις που θα ξεκινήσουν σύντομα, ενώ μίλησα με ιδιαίτερη θέρμη για το σκοπό της διοργάνωσης και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Ντούσαν Ίβκοβιτς – Προπονητής Ολυμπιακού

“Πιστεύω πως είναι πολύ καλή ιδέα η διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά τόσο για τις ομάδες όσο και για τις 2 χώρες. Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων. Πολύ καλή ιδέα για δύο χώρες που είναι γείτονες και θα έρθουν ακόμα πιο κοντά μέσω αυτής της διοργάνωσης. Έχω ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια για τις διμερείς σχέσεις και θυμάμαι τη βοήθεια που υπήρξε την περίοδο των σεισμών. Θυμάμαι και παλιότερα ως προπονητής της ΑΕΚ πόσο δύσκολο ήταν για κάποιον Τούρκο παίκτη να πάρει ειδική άδεια για να παίξει στην Ελλάδα. Οι δυο χώρες έχουν πολλά κοινά οπότε είναι αναμενόμενο να προκύψει μία τέτοια διοργάνωση”.

Βασίλης Σπανούλης – Παίκτης Ολυμπιακού

“Χαίρομαι πολύ που βρισκόμαστε εδώ, σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά. Ο αθλητισμός μπορεί να φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες. Ελπίζω οι θεατές να απολαύσουν τους αγώνες. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές”.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς – Προπονητής Παναθηναϊκού

“Είμαστε πολύ περήφανοι που η ομάδα μας θα συμμετάσχει σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης πως στο ίδιο τουρνουά βρίσκονται και οι εφηβικές μας ομάδες. Ελπίζω του χρόνου το τουρνουά να διαρκέσει τρεις μέρες έτσι ώστε να αγωνιστούμε και με τον Ολυμπιακό. Ένα βήμα κάθε φορά.”

Ουφούκ Σάριτσα – Προπονητής Anadolu Efes

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο τουρνουά μπάσκετ. Πιστεύω πως οι σημαντικότερες ομάδες των δυο χωρών θα αγωνιστούν σε φιλικό επίπεδο. Θα είναι το 1ο τουρνουά που θα συμμετάσχουμε ως Anadolu Efes. Θα παίξουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για να δούμε την κατάσταση που βρισκόμαστε ενόψει του ξεκινήματος της σεζόν. Το επίπεδο παικτών και προπονητών είναι πολύ υψηλό και θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες. Καλή επιτυχία σε όλους.

Κερέμ Τουντσερί (Kerem Tunceri) – Παίκτης Anadolu Efes

“Είμαι ευγνώμων στους διοργανωτές που έφεραν κοντά 4 μεγάλες ομάδες από τις δύο χώρες σε φιλικoύς αγώνες. Θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας γιατί έχουμε 9 προσθήκες και θα μπορέσουμε να δούμε το επίπεδο ομοιογένειάς μας απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους”.

Νέβεν Σπάχια (Neven Spahija) – Προπονητής Fenerbahce Ulker

“Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για το υψηλό επίπεδο του τουρνουά. Θα είναι πολύ καλή προετοιμασία για εμάς. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για εμάς να παίξουμε σε τόσο δυνατό τουρνουά – λόγω του σκληρού προγράμματος που είχαμε με 4 αγώνες σε 7 ημέρες – αλλά θα μας βοηθήσει πολύ για την υπόλοιπη σεζόν”.

Γκάσπαρ Βίντμαρ (Gaspar Vidmar) – Παίκτης Fenerbahce Ulker

“Πιστεύω πως οι θεατές θα απολαύσουν σπουδαίο θέαμα, μιας και συμμετέχουν 4 κορυφαίες ομάδες. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει και να γεμίσει το γήπεδο”.

GRTRnews