Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Ελλάδα

«Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν τράπεζες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ελληνικό χρέος» είπε ο κορυφαίος Τούρκος τραπεζίτης της User Danismanlik, Ερόλ Ουσέρ.

Ο κορυφαίους Τούρκος τραπεζίτης, Ερόλ Ουσέρ αποκαλύπτει ότι πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες εμφανίζονται έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα της κρίσης.

Με συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο Ερόλ Ουσέρ απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο η Τουρκία να βοηθήσει την Ελλάδα, αγοράζοντας μέρος του χρέους με ελληνικά ομόλογα. «Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ πιθανό. Ναι, η Τουρκία θα ήταν διατεθειμένη να βοηθήσει τη χώρας σας, καθώς το κράτος αλλά και τράπεζες και επιχειρηματίες είναι σε θέση να αγοράσουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» είπε ο Ερόλ Ουσέρ.

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον τουρκικών τραπεζών για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ο κορυφαίος Τούρκος τραπεζίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Ναι υπάρχει ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, ειδικά τώρα που οι αποτιμήσεις είναι σε χαμηλά επίπεδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και οι Τούρκοι τραπεζίτες, όπως άλλωστε και άλλοι στην Ευρώπη, αναζητούν ευκαιρίες. Συζητούν με κάποιες τράπεζες, το όνομα των οποίων δεν μπορώ να αποκαλύψω».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την εξαγορά εταιρειών όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΠΑΠ ο Τούρκος τραπεζίτης υπογράμμισε ότι «η Τουρκία δεν θα έλεγε ‘’όχι’’ να αποκτήσει μια σειρά από ελληνικές επιχειρήσεις, αν και υπάρχουν γνωστά προβλήματα με τις σχέσεις των δύο χωρών».