Οι «επαγγελματικές σχέσεις Ελλήνων-Τούρκων» στο πλαίσιο διεθνούς Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη

Φόρουμ για τις επαγγελματικές σχέσεις Ελλήνων-Τούρκων θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Ηγεσία ενάντια στην κρίση: Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη ΝΑ Ευρώπη, γνωστό και ως BAC/SEE, στο  ξενοδοχείο Hyatt την Πέμπτη 31 Μαΐου και Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες του κόσμου, καθώς και μερικοί από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιστήμονες.

Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή εκπροσώπων μεγάλων πολυεθνικών, όπως την Dow Chemicals, τον τουρκικό όμιλο Koc, την Coca Cola με ομιλητή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Moυχτάρ Κέντ, ενώ στο ελληνοτουρκικό forum αναμένεται να συμμετάσχει ομάδα 10-15 Τούρκων επιχειρηματιών, με ξεχωριστή παρουσία του κ. Τεμέλ Ατάϊ, αντιπροέδρου του ομίλου Koc.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου, η αντιπρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος Αίνη Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην βελτίωση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και το θετικό πλέον ισοζύγιο συναλλαγών για τη χώρα μας, που πέρυσι πραγματοποίησε εξαγωγές ύψους 2 δισ.ευρώ προς την Τουρκία, έναντι εισαγωγών ύψους 1,5 δισ.ευρώ, ενώ στο α΄τετράμηνο οι ελληνικές εξαγωγές στη γειτονική χώρα, ανήλθαν σε περίπου 500 εκατ.ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στο ελληνοτουρκικό φόρουμ θα συζητήσουν και θα απευθύνουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση βασικών εμποδίων στο διμερές εμπόριο και στις επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Πρόγραμμα «Επαγγελματικές σχέσεις Ελλήνων – Τούρκων»

Παρασκευή 1 Ιουνίου – 11.30

Προεγγραφή απαραίτητη

Συμπροεδρεύουν: Mr. Selim Egeli, Μέλος Συμβουλίου, Τουρκικό Συμβούλιο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & κα Αίνη Μιχαηλίδου, Αντιπρόεδρος, Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος

– Σύνοψη των διμερών οικονομικών σχέσεων

– Μία τουρκική εμπειρία σε εξέλιξη επιχείρηση στην Ελλάδα: ISTIKBAL (tbc)

– Μία ελληνική εμπειρία σε εξέλιξη επιχείρηση στην Τουρκία: ALUMIL

– Συζήτηση πάνω στα κίνητρα και στους αποτρεπτικούς παράγοντες ενδιαφέροντος και στην προοπτική επενδύσεων και από τις δύο πλευρές

– Συμπεράσματα:  Γιάννης Τσορμπατζόγλου, Αντιπρόεδρος Διοικητικών, Αμερικανικό Κολλέγιο, πρώην Συντονιστής SECIPRO