Νικήτρια η Ελλάδα στο Two Nations Cup Rowing

Η Ελληνική ομάδα κωπηλασίας οκτάκωπου με πηδαλιούχο κατέκτησε το τρόπαιο του Two Nations Cup Rowing 2011, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα κόντρα στην αντίστοιχη τουρκική στον Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος διεξήχθη το πρωί της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου.

Ξεκινώντας από τη Γέφυρα του Γαλατά, η οποία είχε κατακλειστεί από θεατές,  τα δύο πληρώματα διάνυσαν τα 3061μ. της διαδρομής, υπό την συνοδεία σκαφών της διοργάνωσης και του ειδικού „VIP Media Boat“. Μετά από αμφίρροπο ξεκίνημα, το Ελληνικό πλήρωμα πήρε καθαρό προβάδισμα στα μέσα της απόστασης, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος, τερματίζοντας πρώτο στο ύψος του Balat Park με χρόνο 7:57.39, αφήνοντας πίσω το τουρκικό με 8:01.87.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι Έλληνες κωπηλάτες χειροκροτήθηκαν από τους Τούρκους συναθλητές τους και το παρευρισκόμενο κοινό,  και στη συνέχεια παρέλαβαν το τρόπαιο από το δήμαρχο της Fatih Municipality, κ. Mustafa Demir. Tόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννης Καρράς, όσο και ο Τούρκος ομόλογος του, κ. Ilhami Isseven τιμήθηκαν από τους διοργανωτές, πριν αποθανατιστούν με τις δύο αποστολές. Με δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι των δύο Ομοσπονδιών απένειμαν τα εύσημα στη διοργάνωση και υπογράμμισαν την ιδιαιτερότητα του αγώνα και την σύσφιξη της φιλίας των δύο χωρών.

 Στο τέλος της απονομής, εκτυλίχθηκαν όμορφες στιγμές με τους αθλητές των δύο ομάδων να ανταλλάσουν αναμνηστικά δώρα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά επί Ελληνικού εδάφους. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Κυριακής.

 Τα μέλη των δύο ομάδων

 Η Ελληνική αποστολή αποτελείται από τους Πρωταθλητές Ευρώπης 2011 της δίκωπου Γκουντούλα Απόστολο και Γκουντούλα Νίκο, τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Δευτεραθλητές Κόσμου 2011 της τετράκωπου Τσίλη Ιωάννη, Τζιάλλα Γεώργιο και Χρήστου Ιωάννη, καθώς και τους Έλληνες πρωταθλητές Αγγελόπουλο Διονύσιο, Λουλούδη Αλέξανδρο, Χρηστομάνο Κωνσταντίνο και Χαϊτίδη Αλέξανδρο (πηδαλιούχος).

 Η Τουρκική αποστολή απαρτίζεται από τους Τούρκους πρωταθλητές Onur Arabacı, Muhammet Canşi, Selahattin Gürsoy, Onat Kazaklı, Ogeday Girişken, Orhan Tahtacı, Zafer Gündoğdu, Ercan Kesim και Hasan Tayfun (πηδαλιούχος).