Μπριτζ Ελληνοτουρκικής Φιλίας

Γράφει: Σπυριδάκη Αναστασία ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ
15/09/2011
Με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων μπριτζέρ, διεξήχθη στη Μυτιλήνη από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου το 3ο Φεστιβάλ Μπριτζ Ελληνοτουρκικής Φιλίας. 100 περίπου αθλητές και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου αγωνίστηκαν στο μπριτζ, για τέσσερις μέρες, στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» στη Μυτιλήνη, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο στο Τσεσμέ της Τουρκίας.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις μοιράστηκαν ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους, ενώ η ομάδα που βγήκε πρώτη αποτελούνταν από τους Toros Yukcel, Λιάνα Οικονόμου, Άκη Σκορδομπέκη και Γιώργο Πατσελή. Η δεύτερη ομάδα που διακρίθηκε αποτελούνταν από τους Θόδωρο Παπάζογλου, Ερμόλαο Φαϊδά, Καλλιόπη Μπάμπου και Γιώργο Καραντανέλλη και η τρίτη ομάδα από τους Μίκη Καλιφρονά, Φωκίωνα Λαλέλλη, Σταύρο Αβδούλο και Ειρήνη Ριτσώνη.
Πρώτο ζευγάρι στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Θόδωρος Παπάζογλου και ο Ερμόλαος Φαϊδάς, δεύτερο ζευγάρι οι κ.κ. S. Antalyalı και Ν. Aybogbu και τρίτοι οι κ.κ. O. Tari και Α. Kaneti.
Την πρώτη μέρα οι νικητές των αγώνων ήταν ο κ. Toros Yukcel και η κ. Λιάνα Οικονόμου. Τη δεύτερη ημέρα πρώτο ζευγάρι αναδείχθηκαν οι κ.κ. S. Güler και I. Ağa και την τρίτη μέρα οι κ.κ. F. Issever και O. Simsar.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν έφτασε στο Σύλλογο Λέσβου Αγωνιστικού Μπριτζ μια πρόσκληση για ένα τουρνουά Μπριτζ στο Αλτινολούκ της Τουρκίας. Δέκα από τους Μυτιληνιούς αθλητές ανταποκρίθηκαν και ξεκίνησε έτσι ένα ταξίδι ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους μπριτζέρ. «Ένα ταξίδι χαράς, φιλίας, διασκέδασης. Ένα ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και που ελπίζω να μη σταματήσει ποτέ», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λέσβου Αγωνιστικού Μπριτζ, Άκης Σκορδομπέκης.