Μπάσκετ: Συνεργασία Καβάλας με Turkish Airlines

Η Turkish Airlines, Νο1 αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης (με τη ψήφο 18 εκ. επιβατών στα βραβεία Skytrax), προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την ΚΑΕ Καβάλα, σταθερή εκπρόσωπο της Βόρειας Ελλάδας στο πρωτάθλημα της Α1 των ανδρών, τα τελευταία χρόνια.

Η ΚΑΕ Καβάλα, μία ομάδα η οποία διακρίνεται για την αγωνιστικότητα, τη συνέπεια αλλά και το ήθος της (πρόσφατα μάλιστα παρέλαβε το βραβείο “Ευ αγωνίζεσθαι” από τον ΕΣΑΚΕ), είναι ένας σύλλογος μέσα από τον οποίο η Turkish Arlines θα προσεγγίσει ακόμα περισσότερο τη Βόρεια Ελλάδα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και της επιχειρηματικότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 13/10/2011) στο ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν και επίσημα τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο της οποίας η Turkish Airlines θα είναι η επίσημη αεροπορική εταιρία της ΚΑΕ Καβάλας.

Αναφορικά με αυτή τη νέα συνεργασία, ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κ. Utku Yazan δήλωσε:

“Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και η THY έχει αποδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι τον στηρίζει. Η Turkish Airlines είναι μια εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, στον χώρο των αερομεταφορών, κάτι που πιστοποιείται και από την πρόσφατη βράβευσή της ως Νο 1 αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την ΚΑΕ Καβάλα, μία εκ των κορυφαίων περιφερειακών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδας. Η Turkish Airlines βρίσκεται εδώ για να εξυπηρετεί και να συνεργάζεται με όλες τις αθλητικές ομάδες που κάνουν σοβαρή προσπάθεια.

Μιλώντας με τους εκπροσώπους της διοίκησης, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για έναν σύλλογο με οργανωμένη λειτουργία, πίστη στις αξίες του αθλητισμού, αλλά και συναίσθηση του κοινωνικού του ρόλου για την ευρύτερη περιοχή.

Για την THY η πόλη της Καβάλας είναι πολύ σημαντική, ως ένα κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας. Έχει την προοπτική να αποτελέσει ένα σπουδαίο εμπορικό κόμβο, αλλά και τουριστικό προορισμό”.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλα, κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου χαιρέτησε τη νέα μεγάλη συνεργασία:

“Σε εποχές δύσκολες για όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και για το ίδιο μπάσκετ, πρώτο μέλημα της ομάδας είναι να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της, χωρίς να αδιαφορεί για την ανάπτυξή της. Η σύναψη συνεργασίας με την Turkish Airlines, που αναλαμβάνει επίσημη αεροπορική εταιρεία της ΚΑΕ, κινείται σε αυτά τα πλαίσια, της «θωράκισης» του συλλόγου.

Η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί μόνο μέσο οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας. Κυρίως αποδεικνύει τη δυναμική που έχει η πόλη στον επιχειρηματικό τομέα. Η THY αντιλήφθηκε ότι στη Βόρεια Ελλάδα η Καβάλα είναι μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες και ότι μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην οικονομία και τον τουρισμό.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε χαρούμενοι που γινόμαστε ο πρώτος Βορειοελλαδίτικος σύλλογος που συνεργάζεται με την ΤΗΥ. Την καλωσορίζουμε στην οικογένεια της ΕΚ Καβάλας και ευχόμαστε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο και για μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στην περιοχή μας,  σε όλους τους τομείς”.