Με επιτυχία η ημερίδα των Ελληνικών και Τουρκικών φιλοζωϊκών οργανώσεων

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στα Ύψαλα της Τουρκίας, στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, η κοινή συνάντηση των τριών Φιλοζωϊκών Ομοσπονδιών, της HAYTAP Τουρκίας, της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με θέμα «Τα ζώα δεν έχουν Σύνορα».

Η Ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή και ξεκίνησε με μια συμβολική χειρονομία από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προσέφερε στον Δήμαρχο της πόλης «ψωμί και αλάτι» θέλοντας να καταδείξει την αλληλεγγύη και την φιλία που ενώνει τους δύο λαούς μέσα από την πολύχρονη κοινή τους ιστορία, ενώ έκλισε με την «Μπουγάδα της Αγάπης» με την οποία «απλώθηκε»  κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας με ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης των παιδιών, από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας οι ομοσπονδίες παρουσίασαν την φιλοζωική τους δράση και έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες σε θέματα εθελοντισμού, νομοθεσίας, περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, ψυχολογίας ζώων και άλλα. Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά την στενή φιλία που συνδέει τους φιλόζωους από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και ότι γι΄ αυτούς «Τα Ζώα δεν έχουν Σύνορα». Η συνάντηση τελείωσε σε κλίμα συγκίνησης και υπόσχεσης για συνέχιση της κοινής δράσης, ενώ εκδόθηκε και Ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταδίκης για την γενοκτονία των αδέσποτων σκύλων της Ρουμανίας.

Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση Φιλοζωϊκών Ομοσπονδιών Ελλάδας-Τουρκίας