Κ. Γώγος: «Τουρκικό πολιτικό Ισλάμ και ισλαμιστικά δίκτυα στη Γερμανία»

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γώγου καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία για ένα θέμα που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο συγγραφέας ανήκει στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής του  Πανεπιστημίου Μπαρ Ιλάν του Ισραήλ, Αμίκαμ Ναχμάνι, γράφει για το βιβλίο: “είναι πολύ εντυπωσιακή η πλήρης γνώση θεωρητικού και εμπειρικού υλικού και δεδομένων που έχει ο συγγραφέας για το πολιτικό Ισλάμ, την Τουρκία, το Ισλάμ στην Τουρκία, τη Γερμανία, το ριζοσπαστικό Ισλάμ, τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη κ.ά. Αυτή η μελέτη μάς παρέχει πειστικές εξηγήσεις σχετικά με τις επαφές μεταξύ τουρκικού κράτους και τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη, και ιδιαιτέρως στη Γερμανία. Η χρήση των πηγών είναι άψογη, ενώ εντυπωσιακή είναι η χρήση πηγών δημοσιευμένων στην Τουρκία στην τουρκική γλώσσα. Ο συγγραφέας καταδεικνύει με σαφή τρόπο τον μελλοντικό ρόλο του τουρκικού σουνιτικού Ισλάμ στο γεωγραφικό σύμπλοκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Κωνσταντίνος Γώγος:  «Τουρκικό πολιτικό Ισλάμ και ισλαμιστικά δίκτυα στη Γερμανία»
ISBN: 978-960-14-2312-8
Αρ. σελίδων: 504
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Ημ. έκδοσης: Ιανουάριος, 2011