Η Dilek Koc στην Aθήνα

Η Dilek Koç, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την εκπληκτική ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες  και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικό ονόματα από το χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι:  Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Έλλη Πασπαλά, Γιώργος Καζαντζής και άλλοι.

Αγαπήθηκε  ακόμη περισσότερο μέσα από το προσωπικό της album με τίτλο “Karsi” (Απέναντι) με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από την κοινή μουσική παράδοση των Ελλήνων και των Τούρκων.

Στο “Sevdalim Aman” που είναι το νέο δισκογραφικό της βήμα, περιέχονται τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών. «Από τα γλυκά σου μάτια/Sallasana sallasana», «Ας βαστήξει αυτός ο μπάλος/Beberim oglan», «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα/Sevdalim aman» και «Έξω ντέρτια και καημοί /Pencereden ay dogdu» είναι τα τέσσερα τραγούδια τα οποία τραγουδούν μαζί η Ντιλέκ και η Γλυκερία.

Η Dilek μας ταξιδεύει στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης και στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά σύγχρονα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια μεταξύ των δύο λαών.

Συντελεστές της παράστασης

Σταύρος Παζαρέντζης : κλαρίνο
Γιώργος Ψάλτης
: βιολί
Σάκης Γιώργου
: ούτι, τραγούδι
Δημήτρης Σίντος : Μπάσο
Δημήτρης Παναγούλιας : κρουστά

——————————————————————————————–

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)
Αυλαία Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115), Βοτανικός,
Τηλ: +30 210 3474074