Εφτασε στην Aττάλεια η αποστολή του ΠΑΟΚ

Στην Antalya βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η αποστολή του ΠΑΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ Rixos Cup. Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα παραμείνει στην Αττάλεια για μία εβδομάδα και εκτός από την συμμετοχή της στο Rixos Cup, θα πραγματοποιήσει και προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα προετοιμασίας. Η πρώτη προπόνηση της ομάδας στην Αττάλεια, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής στην πόλη.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ συνοδεύουν ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Σταυρόπουλος και ο μάνατζερ Τέλης Ζουρνατσίδης, ενώ ο Σούλης Μαρκόπουλος πήρε στην Τουρκία τους εξής 12 καλαθοσφαιριστές: Αμπαρά, Αράπη, Γιαννακίδη, Καλαμπάκα, Καλαμπόκη, Καλλέ, Λιάπη, Ντικούδη, Andriuskevicius, Stiggers, Wright και τον Ευθύμη Τσακαλέρη που συμμετέχει από την Δευτέρα στην προετοιμασία της ομάδας.

Ο Dante Stiggers λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής και αναφερόμενος στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, αλλά και στην συμμετοχή της ομάδας στο Rixos Cup, τόνισε: «Θα είναι ένα πολύ σοβαρό και δυνατό τουρνουά, με ομάδες επιπέδου Euroleague και πάντα αυτά τα παιχνίδια σου δίνουν την δυνατότητα να διορθώσεις τα λάθη σου, να συνηθίσεις σε αυτό το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού και φυσικά να γίνεις καλύτερος. Αυτό είναι που θέλουμε να κερδίσουμε κι εμείς από την συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη έχοντας κάνει ένα βήμα μπροστά. Εχουμε μπροστά μας μία πολύ σημαντική πρόκληση το παιχνίδι μας με την Galatasaray στο τέλος του μήνα και δουλεύουμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για εκείνο το ματς, αλλά και όλα όσα ακολουθήσουν στη διάρκεια της σεζόν. Εμείς απλά πρέπει και αυτό το σημαντικό τουρνουά με τα προκριματικά της Euroleague να το δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Νομίζω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ομάδα, αυτή την εποχή προσπαθούμε να βρεθούμε σαν ομάδα και να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι αλήθεια ότι η πρώτη μου προετοιμασία με την ομάδα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και αρκετά επίπονη, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Δουλεύεις σκληρά τώρα και βάζεις τις βάσεις για όλη την χρονιά».

* Πριν από την αναχώρηση της ομάδας υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους με τον ΠΑΟΚ οι καλαθοσφαιριστές Dante Stiggers, Martynas Andriuskevicius και Δήμος Ντικούδης, ενώ είχαν υπογράψει την Τρίτη και οι Γιάννης Καλαμπόκης και Rashad Wright.