Επιτραπέζια αντισφαίριση: Ελλάδα και Τουρκία αντιμέτωπες στην Ευρωπαϊκή Λίγκα

Εντός έδρας θα δώσει η εθνική μας ομάδα των ανδρών τον πρώτο τελικό με το αντίστοιχο συγκρότημα της Τουρκίας για την Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αυτό οριστικοποιήθηκε ύστερα από τη σχετική κλήρωση, που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.). Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου 2011, ο δεύτερος και καθοριστικός τελικός θα γίνει στη γειτονική χώρα στις 29 Νοεμβρίου 2011, απλά δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ακόμα οι τόποι διεξαγωγής.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της E.T.T.U. η σειρά ήταν αντίστροφη μέχρι πρότινος, δηλαδή ο πρώτος τελικός επρόκειτο να λάβει χώρα στην Τουρκία. Τον Μάιο η Ένωση είχε ανακοινώσει ότι εάν συμφωνήσουν μεταξύ τους οι φιναλίστ στις συνολικά τρεις κατηγορίες, τότε δεν θα χρειαστεί κλήρωση, αλλά τελικά αυτό έγινε μόνο στην κορυφαία κατηγορία της διοργάνωσης, τη λεγόμενη Premier Division. Έτσι, διεξήχθη κλήρωση για τους γηπεδούχους των πρώτων τελικών στην Challenge Division (2η κατηγορία της Λίγκας) και τη Standard Division (3η κατηγορία) και είχε το προαναφερόμενο αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία αγωνίζεται και στις γυναίκες στον τελικό της Standard Division και θα δώσει κι εκεί με την ίδια σειρά και στις ίδιες ημερομηνίες τους αγώνες της.

Γενικά όλα τα παιχνίδια θα γίνουν στις 25 Οκτωβρίου και τις 29 Νοεμβρίου και το πρόγραμμα των διπλών τελικών στις τρεις κατηγορίες είναι το εξής:

Στους άνδρες:

Premier Division

Σουηδία-Γερμανία

Γερμανία-Σουηδία

Challenge Division

Ισπανία-Πολωνία

Πολωνία-Ισπανία

 

Standard Division

ΕλλάδαΤουρκία

ΤουρκίαΕλλάδα


Στις γυναίκες:

Premier Division

Ολλανδία-Γερμανία

Γερμανία-Ολλανδία

Challenge Division

Λευκορωσία-Ρωσία

Ρωσία-Λευκορωσία

Standard Division

Σλοβενία-Τουρκία

ΤουρκίαΣλοβενία