Επικοινωνία Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου

Τηλεφωνική συνομιλία είχε χθες (30 Δεκεμβρίου 2011) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών, όπου επί της μεθορίου αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες του φυλακίου.

Η συνομιλία ανάμεσα στους δύο υπουργούς ήταν φιλική και η ανταλλαγή ευχών συνοδεύθηκε από αμοιβαία μηνύματα φιλίας, καλής  γειτονίας και καλών σχέσεων, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί προ δύο εβδομάδων ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και είχε ανταλλάξει ευχές και επιδώσει συμβολικά δώρα σε Τούρκους αξιωματικούς και οπλίτες.

Τέλος, και στη συνέχεια της προ δύο εβδομάδων πρόσκλησης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας κ. Γιλμάζ προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί την Τουρκία, επαναβεβαιώθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας  σημείωσε ότι η γέφυρα επί της οποίας βρίσκεται ο κ. Νταβούτογλου «δεν είναι γέφυρα που χωρίζει τις δύο χώρες αλλά που τις ενώνει».