Επίσκεψη του δημάρχου Σαμψούντας κ. Yusuf Zita Yilmaz στο δήμαρχείο Καβάλας

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής δέχθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου 2011 στο γραφείο του το δήμαρχο Σαμψούντας κ. Yusuf Zita Yilmaz που επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη της Καβάλας. Ο δήμαρχος καλωσόρισε θερμά τον ομόλογο του από την τουρκική πόλη του Πόντου, επισημαίνοντας ότι με αυτή την περιοχή της γειτονικής χώρας υπάρχουν μακραίωνοι δεσμοί. Σημείωσε μάλιστα πως η επίσκεψη αυτή του κ. Yilmaz μπορεί να αποτελέσει μια ακόμα γέφυρα φιλίας με τον τουρκικό λαό.
«Ο δήμαρχος της Σαμψούντας», τόνισε ο κ. Σιμιτσής», ήρθε να μας μεταφέρει τις ευχές των κατοίκων της περιοχής του. Η πόλη του είναι μέλος της Διεθνούς Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας την προεδρεία της οποίας έχει η πόλη της Καβάλας και για μας είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε προς όφελος των δυο περιοχών και να θυμηθούμε ότι αυτά που μας συνδέουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

«Οι ευκαιρίες είναι πολλές», συνέχισε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι «την περίοδο αυτή πρόκειται να ανοίξουν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη θάλασσα και την Τουρκία κι εμείς με την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην αξιοποίηση διαφόρων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων μπορούμε να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια».
Ο δήμαρχος Σαμψούντας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σιμιτσή για την εγκάρδια υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία και υπογράμμισε ότι ανάμεσα στις δυο πόλεις υπάρχει μια καλή σχέση και είναι σα να γνωρίζονται από καιρό. Ο κ. Yilmaz τόνισε ότι στη Σαμψούντα υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που οι προγονοί τους κατάγονται από την Καβάλα αλλά και αντίστροφα, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι δυο λαοί να στήσουν γέφυρες μεταξύ τους και να συνεχίσουν το διάλογο που υπάρχει όλα αυτά χρόνια «και όσο προχωράει ο διάλογος», τόνισε, «στο πλαίσιο της οικονομίας και του πολιτισμού τόσο μπορεί να προκύψει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων».

«Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των πόλεων», επισήμανε με έμφαση ο Τούρκος δήμαρχος και συμπλήρωσε, «ανάμεσα στις δυο πόλεις η ανάπτυξη μπορεί να έρθει από την οικονομία και τον πολιτισμό. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, με μεγάλη οικονομία και δημιουργώντας αυτή τη γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μπορούμε να ενισχύσουμε τις ήδη καλές σχέσεις». Τέλος, ο κ. Yilmaz ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε πως η Καβάλα είναι μια όμορφη και καθαρή πόλη με φιλόξενους κατοίκους γεμάτους αγάπη.