Επίσκεψη Γενικής Προξένου Τουρκίας στο Κέντρο Τουρκικής Γλώσσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου το απόγευμα η επίσκεψη της Γενικής Προξένου Αθηνών –Πειραιώς  της  Τουρκίας  Nurtan Altunbaş  στο Κέντρο Τουρκικής Γλώσσας  PERUGIA – ΤΙΝΑ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ,  το οποίο εκπροσωπεί το Ankara Üniversitesi- mer  στην Ελλάδα και διεξάγει τις εξετάσεις πιστοποίησης της τουρκικής ως ξένης γλώσσας. Η ώρα της επίσκεψης  διευκόλυνε ώστε η Πρόξενος να συναντήσει και να μιλήσει με πολλούς από τους  317 σπουδαστές Τουρκικής Γλώσσας της σχολής. Συνομίλησε με τους καθηγητές, επισκέφθηκε όλες τις τάξεις διαφόρων επιπέδων που εκείνη την ώρα είχαν μάθημα, μίλησε και αστειεύθηκε με τους σπουδαστές και τους κέρασε μπακλαβά.

Τα ανώτερα τμήματα παρακολουθούν και αρκετοί Κωνσταντινοπολίτες ή παιδιά Κωνσταντινοπολιτών προκειμένου να τελειοποιήσουν τη γλώσσα και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις επιπέδου ksek  του mer .  Η Πρόξενος έμεινε πολυ ευχαριστημένη από το ενδιαφέρον τόσων μαθητών για την εκμάθηση της Τουρκικής και υποσχέθηκε να επιστρέψει σύντομα με μια ομιλία πάνω σε κάποιο θέμα κοινού ενδιαφέροντος, με αυτόματη μετάφραση, ώστε να κατανοήσουν και οι αρχάριοι. Αλλά και για τους σπουδαστές ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που γνώρισαν μια γυναίκα η οποία αν και βρίσκεται σε υψηλή θέση παραμένει απλή, πάντα γελαστή και καλοσυνάτη.

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης  με την  δημοσιογράφο  εκρόσωπο της τουρκικής  τηλεόρασης   Derya Köseoğlu και το συνεργείο της Τουρκικής Τηλεόρασης  έκαναν ρεπορτάζ και πήραν πλάνα από την επίσκεψη.