Ελληνο-Τουρκική Επιχειρηματική Ημερίδα στην Κωνσταντινούπολη

Στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων του ο ΣΕΒ σε συνεργασία με τοΕπιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας και την DEIK (Τουρκικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου) διοργανώνει Eλληνο-Τουρκική Επιχειρηματική Ημερίδα στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής  είναι η ενημέρωση της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας για τις εξελίξεις στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που αναμένεται να δημιουργηθούν καθώς θα υλοποιείται το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα πολύπλευρο σχέδιο συνεργασίας του ΣΕΒ με ομόλογους φορείς του εξωτερικού με το οποίο επιδιώκει να προβάλει τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα της χώρας ως αξιόπιστο εταίρο για συνεργασίες και συμπράξεις, αλλά και παράλληλα να συμβάλει στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί διεθνώς για τη χώρα.

Στην Ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις για την πρόοδο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, για επιμέρους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον και μπορούν να προσελκύσουν τουρκικά σχήματα και κεφάλαια καθώς και για τις εμπειρίες ελληνικών εταιριών από τη συνεργασία τους με την τουρκική πλευρά. Παράλληλα, θα υπάρχει και η δυνατότητα κατ’ ιδίαν επαφών με αρκετές Τουρκικές επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Προς τούτο προσκαλούμε τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται ή περιλαμβάνουν στα σχέδιά τους την τουρκική αγορά όπως  αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή δικτύωσης και επαφών με Τούρκους επιχειρηματίες και στελέχη. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Ι. Πατσιαβό, Συντονιστή Διεθνών Σχέσεων, Τ. 2115006144, e-mail: ir@sev.org.gr).

Πρόγραμμα Ημερίδας

10:00 – 10:30 Registration

10:30 – 11:00 Welcoming Speeches Mr. Selim Egeli, Co-Chairman, Turkish-Greek Business Council – Dr. Athanase Lavidas, Vice-Chairman of BoD & Head of International Affairs, SEV Cooperation Opportunities – Mrs. Burcu Akdari, President, GYİAD Executive of TÜSİAD

11:00 – 11:15 Mr. Constantine Papadopoulos, Secretary General for International Economic Cooperation, Ministry of Foreign Affairs of Hellenic Republic

11:15 – 11:45 Mr. Panos Protopsaltis, Privatization Program Coordinator, Hellenic Republic Asset Development Fund

11:45 – 12:05 Mr. Aris Syngros, Executive Chairman, Invest In Greece Agency

12:05 – 12:30 Mr. Nicolas Peyiotis, Partner, PWC Athens

12:30 – 12:40 Mr. Constantinos Antonopoulos, CEO, Intralot

12:40 – 12:50 Mr. Sofoklis Pitarokilis, Director General, Solar Cells

Closing Remarks

12:50 – 13:00 Mr. Dimitris Papanicolaou, Co-Chairman, Greek-Turkish Business Council

13:00 – 13:30 Q &A

13:30 Open Buffet and networking