Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum στην Κομοτηνή

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισαν οι εργασίες του 2ου Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Forum που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 14-15 Ιανουαρίου.

Κατά την διάρκεια του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Νίκος Αγγελίδης, πρότεινε την δημιουργία μόνιμης γραμματείας, η οποία θα καταγράφει και θα παρακολουθεί την πορεία των θεμάτων που τίθενται στον τομέα των ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών συνεργασιών αλλά και να οργανώνει τα επόμενα φόρουμ.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ μαζί και άλλοι ομόλογοί του απηύθυναν έκκληση προς τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να κινήσουν διαδικασίες ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα που σχετίζονται με τους δασμούς, προκειμένου οι επιχειρηματίες να προωθούν με μεγαλύτερη άνεση τα προϊόντα τους και ειδικά σε ότι αφορά τα αγροτικά.
Διοργανωτής του φόρουμ, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή περισσότερων από 270 επιχειρηματίες, μέλη των επιμελητηρίων των δύο χωρών, είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων (ΤΟΒΒ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) της Τουρκίας. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Οι εργασίες του φόρουμ ξεκίνησαν την Παρασκευή με διμερείς συναντήσεις εκπροσώπων επιχειρηματιών των δύο χωρών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους κλάδους τουρισμού, τροφίμων, δομικών υλικών, επίπλων, γεωργικών προϊόντων, μεταφορών και υπηρεσιών, προκειμένου να διερευνηθούν τα πεδία συνεργασίας.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν τομεακές παρουσιάσεις επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και διμερείς συναντήσεις εκπροσώπων εταιριών και κρατικών θεσμών. Το φόρουμ ολοκληρώθηκε με επισκέψεις των συμμετεχόντων στα αξιοθέατα του Νομού Ροδόπης.