Ελληνοτουρκικός αγώνας κωπηλασίας

Τα εθνικά πληρώματα Ελλάδας και Τουρκίας της οκτάκωπου συναντιούνται σε έναν συναρπαστικό αγώνα κωπηλασίας στον Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινούπολης

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Two Nations Cup Basketball 2011, όλα είναι έτοιμα για το δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης. Tο “Two Nations Cup Rowing 2011” περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό αγώνα κωπηλασίας ανάμεσα στις εθνικές ομάδες ανδρών οκτάκωπου με πηδαλιούχο Ελλάδας και Τουρκίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011, στον Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινούπολης, στις 10.00.

Η Ελληνική αποστολή αποτελείται από τους Πρωταθλητές Ευρώπης 2011 της δίκωπου Γκουντούλα Απόστολο και Γκουντούλα Νίκο, τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Δευτεραθλητές Κόσμου 2011 της τετράκωπου Τσίλη Ιωάννη, Τζιάλλα Γεώργιο και Χρήστου Ιωάννη, καθώς και τους Έλληνες πρωταθλητές Αγγελόπουλο Διονύσιο, Λουλούδη Αλέξανδρο, Χρηστομάνο Κωνσταντίνο και Χαϊτίδη Αλέξανδρο (πηδαλιούχος).

Η Τουρκική αποστολή απαρτίζεται από τους Τούρκους πρωταθλητές Onur Arabacı, Muhammet Canşi, Selahattin Gürsoy, Onat Kazaklı, Ogeday Girişken, Orhan Tahtacı, Zafer Gündoğdu, Ercan Kesim και Hasan Tayfun (πηδαλιούχος).

Η απόσταση της διαδρομής του αγώνα θα είναι 3,061 μέτρα. Τα πληρώματα θα διασχίσουν τον Κεράτιο, με σημείο εκκίνησης την Γέφυρα του Γαλατά, τερματίζοντας στο Balat Park, στην ευρύτερη περιοχή του Φαναριού, όπου βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

Επίσημη φωτογράφιση των εθνικών αποστολών – Media Event

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου 2011, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη φωτογράφιση του Two Nations Cup Rowing 2011 στο Βalat Park της Κωνσταντινούπολης, όπου οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες και τους Τούρκους αθλητές, τους προπονητές των ομάδων καθώς και τους εκπρόσωπους των ομοσπονδιών και της διοργανώτριας αρχής.

VIP MEDIA BOAT

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα τεθεί στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου ένα ειδικό σκάφος (VIP Media Boat), το οποίο θα αποπλεύσει από ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Balat Park. Όλοι οι εκπρόσωποι του Tύπου που επιθυμούν να λάβουν κάρτα διαπίστευσης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο μέχρι Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011.

Λίγα λόγια για το Two Nations Cup

Tο “Two Nations Cup” αποτελεί το πρώτο “αθλητικό” brand, κάτω από το οποίο διοργανώνονται τουρνουά και γεγονότα με τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων και αθλητών από την Ελλάδα και την Τουρκία. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2011 στην Κωνσταντινούπολη με τη διεξαγωγή του Τwo Nations Cup Basketball 2011. Στο πλαίσιο δημιουργίας ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου θεσμού για τα επόμενα χρόνια, οι αναμετρήσεις θέτουν ως προτεραιότητα τη συνάντηση των δύο εθνών σε αθλητικό επίπεδο και την σύμπραξη των αθλητικών και πολιτιστικών αξιών των δύο χωρών. Σκοπός είναι τα εν λόγω τουρνουά να διεξάγονται κάθε χρόνο εναλλάξ στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και σταδιακά να συμπεριληφθούν περισσότερα και διαφορετικά αθλήματα.