Ελληνοτουρκικά πακέτα για Αραβες τουρίστες

Στιγμιότυπο της Συνέντευξης Τύπου. Από αριστερά προς τα δεξιά ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΠΜΘ κ. Νίκος Σαπουντζής, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση Arabian Market 2012 συμμετείχε η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης όπου εξετάσθηκε η δυνατότητα δημιουργίας κοινών πακέτων με την Τουρκία για την προσέλκυση Αράβων τουριστών.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου αναφέροντας ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός προορισμού που ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ των Αράβων τουριστών, οι οποίοι επιλέγουν κυρίως αστικούς προορισμούς με αξιοθέατα και μνημεία, καλή κουζίνα, πολλές επιλογές για διασκέδαση και shopping και μεσογειακό κλίμα. Η Θεσσαλονίκη συνδέεται με τις χώρες της περιοχής με συχνά αεροπορικά δρομολόγια μέσω Αθηνών και με καθημερινό δρομολόγιο μέσω Κωνσταντινούπολης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας που συνυπέγραψαν η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η Turkish Airlines, έγιναν σημαντικές επαφές με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες και διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας και της εύκολης πρόσβασης για τους Άραβες τουρίστες με τα δρομολόγια των τουρκικών αερογραμμών. Παράλληλα, σε συνεργασία με τα τοπικά γραφεία της Turkish Airlines, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) τόσο για τουριστικούς πράκτορες όσο και για δημοσιογράφους.