Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και «Συνύπαρξη»: Στο Δικελί για τα παιδιά της πόλης Βαν

Με παιδιά της πληγείσας από το μεγάλο σεισμό του περασμένου Νοεμβρίου πόλης Βαν της ανατολικής Τουρκίας, θα συναντηθεί μέσα στο ερχόμενο διάστημα αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Οι εθελοντές της Λέσβου θα μεταβούν για μια ημέρα στο Δικελί και θα παίξουν μαζί με τα παιδιά, μέσα από μια πρωτοβουλία του τοπικού Δήμου.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η ΕΟΔ είχε πάρει μέρος σε ανθρωπιστικές αποστολές στην πόλη Βαν, που μόλις είχε πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό που είχε ισοπεδώσει μεγάλο τμήμα της.

Καθώς τώρα δεν έχει τη δυνατότητα να μεταβεί και πάλι μέχρι εκεί, βρήκε έναν άλλο τρόπο να βοηθήσει με τον τρόπο της, αυτήν τη φορά παιδιά ηλικίας επτά έως 14 ετών που θα βρεθούν στο Δικελί το διάστημα από 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου.

Μέσα από πρωτοβουλία του δημάρχου τού Δικελί, με συνεργασία της «Συνύπαρξης», της Επιτροπής Αλληλεγγύης που είχε μεταβεί στη Βαν και της ΕΟΔ, συνολικά 75 παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ των 25 θα μεταβούν στην απέναντι τουρκική πόλη το παραπάνω διάστημα και θα φιλοξενηθούν από τον τοπικό Δήμο, ώστε να περάσουν λίγες ημέρες σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, με πλήρως καλυμμένα τα έξοδα διαμονής και σίτισής τους.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της ΕΟΔ Λέσβου, Ζωή Λειβαδίτου, έγιναν προσπάθειες να έρθουν και στο νησί τα παιδιά, ωστόσο λόγω της έλλειψης διαβατηρίων και άλλων χαρτιών, αυτό δεν κατέστη δυνατό κι έτσι μέλη τής ΕΟΔ θα βρεθούν μια από τις ερχόμενες Τρίτες στο Δικελί, για να κάνουν διάφορες αθλοπαιδιές με τους νεαρούς Τούρκους. Μαζί τους θα μεταβούν και μέλη της «Συνύπαρξης», που θα δώσουν στα παιδιά διάφορα δώρα.

Πηγή: emprosnet.gr