Ελλάδα και Τουρκία συναντιούνται για το Two Nations Cup

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίαση του Two Nations Cup, του πρώτου αθλητικού θεσμού που έχει ως κύριο στόχο την συνάντηση των δύο εθνών σε αθλητικό επίπεδο.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Olympic House της Κωνσταντινούπολης, με την παρουσία στελεχών των ομάδων καλαθοσφαίρισης, εκπροσώπων των ομοσπονδιών κωπηλασίας και της διοργανώτριας αρχής. Για να παραβρεθούν στην εκδήλωση ταξίδεψαν από την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Ιωάννης Καρράς, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Διευθυντής Marketing της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ηλίας Κατσογιάννης.

Το παρόν επίσης έδωσαν ο Γενικός Διευθυντής της Spor AS (οργανισμού αθλητισμού του Δήμου Κωνσταντινούπολης), ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας . Ilhami Isseven, ο Γενικός Διευθυντής της Anadolu Efes . Engin Ozerhun και o Διευθυντής Καλαθοσφαίρισης της Fenerbahce Ulker Nedim Karakas.

 Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της σημαντικότητας της διοργάνωσης ήταν η ζωντανή σύνδεση και κάλυψη της παρουσίασης από το CNN TURK.

 Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τρόπαιο της διοργάνωσης το οποίο και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, τόσο με το σχεδιασμό του όσο και το μέγεθός του.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την οργανωτική επιτροπή να καλωσορίζει τους προσκεκλημένους και να δίνει το λόγο στους εκπροσώπους των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά μπάσκετ, το οποίο υποστηρίζει ο ΟΠΑΠ.

 Οι κύριες δηλώσεις των ομιλητών:

Engin Ozerhun – ΑΝADOLU EFES

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που θα παίξουμε σε μία σπουδαία διοργάνωση. Είμαστε οι καλύτερες ομάδες της Τουρκίας και της Ελλάδας και θα είναι διαφήμιση του μπάσκετ. Το Final Four της Ευρωλίγκας θα είναι εδώ και το Two Nations Cup θα είναι σαν τεστ για εμάς. Είναι η πρώτη διοργάνωση που θα εμφανιστούμε με το καινούριο όνομά μας. Θα είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς.»

Nedim Karakas – FENERBAHCE ULKER

«Μέσω αυτής της διοργάνωσης θα δούμε πως ο αθλητισμός ενώνει τις 2 χώρες. Έχουμε κοινή κουλτούρα και καθημερινότητα. Μακάρι με αυτή τη διοργάνωση οι δύο χώρες να έρθουν ακόμα πιο κοντά. Όταν έγινε η πρόταση δεχτήκαμε αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα είναι πρώτη φορά που θα παραστούμε πλήρεις μαζί με τους διεθνείς και θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες».

Χρήστος Σταυρόπουλος – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Η σημερινή συνέντευξη τύπου είναι ιδιαίτερη γιατί είναι η ανακοίνωση μιας διοργάνωσης που είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό τουρνουά μπάσκετ. Βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους που μας ενώνει η αγάπη για το μπάσκετ, ενός αθλήματος που ταιριάζει και στους δύο λαούς. Δεχτήκαμε αμέσως να συμμετάσχουμε και ελπίζω να γίνει θεσμός που στα επόμενα χρόνια θα ενώνει τις χώρες, τις ομάδες, τους φιλάθλους και τους λαούς. Η παρουσία 4 κορυφαίων ομάδων δίνει μία ιδιαίτερη λάμψη και είμαι σίγουρος πως αυτό το 3ήμερο θα είναι γιορτή! Ευχαριστούμε τους διοργανωτές αλλά και τους φιλάθλους της Αναντόλου Εφές και της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ για τα 2 παιχνίδια που θα έχουμε μαζί τους».

Ηλίας Κατσογιάννης – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Εκπροσωπώντας τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Η ιδέα για να γίνουν τέτοιοι αγώνες με αυτές τις ομάδες με σκοπό να έρθουμε πιο κοντά είναι πάρα πολύ καλή. Ο αθλητισμός ήταν και πιστεύω πως εξακολουθεί να είναι ένα όχημα να έρθουν οι δυο χώρες πιο κοντά και ειδικά το μπάσκετ ένα από τα λαοφιλέστερα αθλήματα. Θα είναι και πολύ δυνατά τεστ για μας αυτά τα παιχνίδια, 20 μέρες πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας. Από εμπορικής άποψης πιστεύω πως επίσης θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία με τη δημοσιότητα που θα υπάρξει και στις 2 χώρες. Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο και ελπίζω να γεμίζει από Τούρκους αλλά και Έλληνες φιλάθλους. Του χρόνου ελπίζω να επαναληφθεί και στην Ελλάδα.»

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους Προέδρους των Ομοσπονδιών της Κωπηλασίας.

Ιωάννης Καρράς – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

«Θα ήθελα να συγχαρώ εκείνους που είχαν την ιδέα διεξαγωγής του Two Nations Cup. Ένα αθλητικό γεγονός φέρνει κοντά τους λαούς και τους πολιτισμούς, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Αυτοί οι αγώνες θα μας φέρουν πιο κοντά και θα βοηθήσουν τους αθλητές να γίνουν φίλοι.  Αναφορικά με το άθλημά μας, έχει γίνει μια πολύ καλή επιλογή διαδρομής και πιστεύω θα κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου να παρακολουθήσει ένα πολύ καλό αγώνα. Οι αγώνες της οκτάκωπου είναι πολύ εντυπωσιακοί. Θα συμμετάσχουμε με τους καλύτερους αθλητές μας, κατόχους μεταλλίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση και καλή επιτυχία στους αγώνες.»

Ilhami Isseven – ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η κωπηλασία δεν είναι από τα πιο προβεβλημένα αθλήματα στην Τουρκία. Στον Κεράτιο έχουν γίνει πολύ ωραίες διοργανώσεις και αυτή πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη μιας και το μέρος αυτό είναι ιδανικό για αγώνες κωπηλασίας. Είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για τις σχέσεις τη φιλία των δύο χωρών και σας ευχαριστούμε που μας δίνεται τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε».

Με το πέρας της Συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους, ανταλλάσοντας απόψεις για τη διοργάνωση σε πολύ καλό κλίμα.

Λίγα λόγια για το Two Nations Cup 

Tο “Two Nations Cup” αποτελεί το πρώτο “αθλητικό” brand, κάτω από το οποίο θα διοργανώνονται τουρνουά και γεγονότα με τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων και αθλητών από την Ελλάδα και την Τουρκία. Η διοργάνωση ανοίγει τα «φτερά» της το 2011 στην Κωνσταντινούπολη με τη διεξαγωγή ενός τουρνουά μπάσκετ και ενός ιδιαίτερου αγώνα κωπηλασίας. Κύριος στόχος είναι η συνάντηση των δύο εθνών σε αθλητικό επίπεδο, μακριά από αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, καθώς και η προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Στο πλαίσιο δημιουργίας ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου θεσμού για τα επόμενα χρόνια, οι αναμετρήσεις θα θέτουν ως προτεραιότητα τη σύμπραξη των αθλητικών και πολιτιστικών αξιών των δύο χωρών. Σκοπός είναι τα εν λόγω τουρνουά να διεξάγονται κάθε χρόνο εναλλάξ στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και σταδιακά να συμπεριληφθούν περισσότερα και διαφορετικά αθλήματα.

TWO NATIONS CUP BASKETBALL 2011: “The best of basketball meet in Istanbul”

Ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά μπάσκετ, το “Two Nations Cup Basketball 2011”, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 1-2 Οκτωβρίου στο Abdi İpekci Arena, με τη συμμετοχή των δύο κορυφαίων ομάδων από κάθε χώρα, του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού από ελληνικής πλευράς, και της Anadolu Efes και Fenerbahce Ülker από τουρκικής πλευράς.

Οι «Νέοι» Αστέρες του Μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη

Σε αθλητικό επίπεδο, σημαντικό στοιχείο αποτελεί η διεξαγωγή παράλληλου τουρνουά, με την συμμετοχή και των εφηβικών ομάδων των τεσσάρων συλλόγων. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, στο Haldun Alagas Sports Hall.

Highlight του διημέρου θα αποτελέσει η διεξαγωγή ενός Junior All Star Game στο Abdi İpekci Arena, στις 2 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Μη Βίας, με μικτές ομάδες επίλεκτων έφηβων αθλητών, αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων των δύο λαών.

Εισιτήρια από την Biletix Toυρκίας

Τα εισιτήρια του τουρνουά θα είναι διαθέσιμα από τις 15 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά μέσω του biletix.com. Κατά τις ημέρες των αγώνων, τα εισιτήρια θα διατίθενται και από τα εκδοτήρια του γηπέδου. Οι τιμές θα κυμανθούν από €4 έως €16 (10TL – 40 TL), ενώ σε περίπτωση αγοράς εισιτηρίων και για τις 2 ημέρες της διοργάνωσης, θα υπάρχει έκπτωση της τάξης του 20%. Επιπλέον, θα διατίθενται εισιτήρια VIP στην τιμή των €40 (100 TL).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ “Two Nations Cup Basketball 2011”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/9

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10

ANADOLU EFES           vs.              ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

(Έφηβοι)

FENERBAHCE ÜLKER  vs.                    ANADOLU EFES

(Έφηβοι)

FENERBAHCE ÜLKER   vs.                   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

(Έφηβοι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        vs.             ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

(Έφηβοι)

ALL STAR GAME ΕΦΗΒΩΝ

ANADOLU EFES           vs.              ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

(Έφηβοι)

ANADOLU EFES          vs.        ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ANADOLU EFES           vs.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

FENERBAHCE ÜLKER   vs.           ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

(Έφηβοι)

FENERBAHCE ÜLKER  vs.             ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

FENERBAHCE ÜLKER  vs.        ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

 

TWO NATIONS CUP ROWING 2011

Το δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει αγώνες των εθνικών ομάδων κωπηλασίας (οκτάκωπος) Ελλάδας και Τουρκίας – ένα δυνατό τεστ στην πορεία των αθλητών προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Tο “Two Nations Cup Rowing 2011” θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου 2011 στον Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινούπολης, τοποθεσία ιδανική για την προσέλκυση χιλιάδων θεατών. Η απόσταση της διαδρομής του αγώνα θα είναι 5,061 μέτρα. Τα πληρώματα θα διασχίσουν τον Κεράτιο, με σημείο εκκίνησης την γέφυρα του Γαλατά, περνώντας από την περιοχή του Φαναριού, όπου βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

Ακολουθήστε το “Two Nations Cup” στα Mέσα Kοινωνικής Δικτύωσης

Facebook – http://www.facebook.com/TWONATIONSCUP

Twitter – http://twitter.com/TwoNationsCup

YouTube – http://www.youtube.com/TwoNationsCup