Γκέκας: «Άλλαξα άποψη για τους Τούρκους»

Ο Φάνης Γκέκας παραχώρησε συνέντευξη στην τούρκικη ιστοσελίδα Vatan μιλώντας για τις πρώτες του εμπειρίες στην Τουρκία.

Με τα καλύτερα λόγια για τη ζωή του στην Τουρκία μίλησε ο Φάνης Γκέκας λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του στη Σαμσούνσπορ. Ο Έλληνας διεθνής μιλώντας στη «Vatan» τόνισε ότι οι Τούρκοι με τους Έλληνες έχουν αρκετές ομοιότητες.

«Πολλοί Τούρκοι αγωνίζονται στη Γερμανία και έχω Τούρκους φίλους, οι Γερμανοί είναι λίγο «κρύοι» ως άνθρωποι και δουλεύουν μόνο με τη λογική, οι Τούρκοι είναι πιο κοινωνικοί και πιο διασκεδαστικοί, όταν ήμουν στη Γερμανία και πήγαινα σε κάποια ντίσκο, προτιμούσα να το κάνω με τον Χαλίλ Αλτιντοπ ή τον Ουμίτ Κορκμάζ με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης στην Αΐντραχτ, έχουμε πολλά κοινά ως Έλληνες με τους Τούρκους, είμαστε το ίδιο ζεστοί και φιλικοί», είπε αρχικά.

«Εγώ ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, όμως οφείλω να πω πως οι Τούρκοι και Έλληνες έχουν πολλές ομοιότητες, μοιράζονται ίδια χαρακτηριστικά και ίδιους χαρακτήρες, ειδικά στο φαγητό αισθάνομαι σαν είμαι στην Ελλάδα, φασόλια, τζατζίκι, ρύζι, ακόμα και ίδια ονόματα σε ορισμένα φαγητά, μου αρέσουν τα πιάτα εδώ».

Σε ότι αφορά την επιλογή του να αγωνιστεί στην Τουρκία είπε: «Στην Ελλάδα δεν άκουσα να με επικρίνουν που αποφάσισα να παίξω στην Τουρκία. Μία τουρκική ομάδα μου ζήτησε να έρθω και να παίξω ποδόσφαιρο και το έκανα και το συστήνω και σ’ άλλους, ίσως η άφιξη μου στην Τουρκία επιταχύνει την άφιξη και άλλων Ελλήνων αθλητών στη χώρα σας».

Για την κηδεία του Λευτέρη Κιουτσουκαντωνιάδη είπε: «Αν κάποιος έβλεπε την κηδεία του Λευτέρη και έλεγε κάτι αρνητικό, θα ήταν κακόβουλο, νομίζω ότι πολλά πράγματα ανάμεσα στις δυο χώρες έχουν αλλάξει. Παρήγγειλα καφέ, για τον οποίο υπάρχει αυτή η ηλίθια κόντρα περί του αν η ονομασία είναι ελληνική ή τουρκική και κάποιοι οπαδοί της Σαμσούνσπορ ήρθαν και με αγκάλιασαν».

Τέλος αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση της Ελλάδας: «Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου, η Βάσω και τα 3,5 ετών δίδυμα παιδιά μου, ο Νικόλας και η Μικαέλα ζουν στο σπίτι μου στην Κέρκυρα, δεν σκέφτομαι να γυρίσω αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αν ανανεώσω το καλοκαίρι το συμβόλαιο μου με την ομάδα, θα έρθουν να ζήσουμε εδώ στην Τουρκία, δεν βλέπω το λόγο να γυρίσω στην Ελλάδα και όχι μόνο για την οικονομική κρίση, την οποία νιώθω και εγώ ως Έλληνας, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου. Εμείς οι Έλληνες φταίμε για την τωρινή κατάσταση, αλλά και πάλι πιστεύω πως θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, όμως οι συνθήκες είμαι σίγουρος πως σύντομα θα βελτιωθούν».

Πηγή: onsports.gr