Απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σμύρνη ζήτησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Την περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής των Τουρκικών Αερογραμμών για την προώθηση του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία συζήτησαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το Γενικό Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) κ. UtkuYazan, στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο Διονύσης Ψωμιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε πως η πληρότητα των δρομολογίων καταδεικνύει τη μεγάλη επιτυχία της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης παρότρυνε τον κ. Yazan να υλοποιήσει την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για αύξηση των δρομολογίων σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα, ζήτησε την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης και με άλλες τουρκικές πόλεις, με πρώτη τη Σμύρνη.

Παράλληλα τέθηκε στο τραπέζι το ζήτημα της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας, με απώτερο στόχο την προσέλκυση τουριστών 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στη δυνατότητα αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης σε οικονομικό και επιχειρηματικό κόμβο, εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος Τούρκων, και όχι μόνο, επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας.«Πρέπει να τρέξουμε», τόνισε ο Διονύσης Ψωμιάδης, «να προβάλουμε κάθε γωνιά του τόπου μας, τα σπουδαία μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς που διαθέτουμε, να αναδείξουμε τον πλούτο της Μακεδονικής γης. Οι Τουρκικές Αερογραμμές μας ανοίγουν ένα μεγάλο παράθυρο στον κόσμο, σε αγορές άγνωστες για εμάς, όπως η Κίνα και η Ινδία”.

GRTRnews