Έκθεση φωτογραφίας «Καππαδοκία Ακίνητος Χορός»

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 εγκαινιάζεται στην Image Gallery (Αμαλίας 36, Aθήνα) η έκθεση φωτογραφίας του Θ. Μπαξόπουλου  με τίτλο «Καππαδοκία Ακίνητος Χορός».

O φωτογράφος ξεκινώντας το εικαστικό του ταξίδι από την Άγκυρα κέντρο της Ανατολίας και με κέντρο το παλιό ελληνικό χωριό των τρωγλοδυτών Παπαγιάννη (σήμερα Ιμπραϊμ Πασσά) ψαύει το παρελθόν και ανιχνεύει το σύγχρονο και το διαχρονικό πέρα από το εφήμερο.

Με κύριο μέσο την εκφραστική λιτότητα του ασπρόμαυρου και την ουμανιστική προσέγγιση επιχειρεί μια ποιητική οπτική καταγραφή της καθημερινότητας αυτού του τόσο ιδιόμορφου τόπου και των ανθρώπων του.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει φωτογραφικό λεύκωμα με τον ίδιο τίτλο.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Θανάσης Μπαξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και με υποτροφία στην Κόρδοβα της Ισπανίας. Φωτογραφίζει από πολύ μικρή ηλικία και γίνεται μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου του Πλάτωνα Ριβέλλη το 1993. Συνεργάζεται και κάνει εξώφυλλα για περιοδικά στην Αθήνα. Η ανθρωποκεντρική και ουμανιστική προσέγγιση χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες του ενώ συνεχίζει και συνομιλεί με το έργο μεγάλων ουμανιστών φωτογράφων (Andre Kertesz, Henri Cartier Bresson κλπ.) με θεματικές αναφορές στο αστικό τοπίο, την αποξένωση, την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μόνο με την ασπρόμαυρη καλλιτεχνική φωτογραφία ενώ εκθέτει αποκλειστικά χειροποίητες αριθμημένες εκτυπώσεις σε χαρτί υψηλών μουσειακών προδιαγραφών. Έχει εκθέσει στην γκαλερί Μονόχωρο στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, στα Ερμουπόλεια της Σύρου, στη Ρόδο, στη Δημοτική Πινακοθήκη στη Μύκονο, στη Θεσσαλονίκη με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο Goreme της Τουρκίας . Συμμετείχε στη Photobiennalle της Θες/νίκης. Έχει εκδώσει το βιβλίο – λεύκωμα «Μικρές Ιστορίες» και συμμετείχε στην έκθεση και το βιβλίο «Δρόμοι» του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Φ.Κ.Θ..

Image Gallery, Αμαλίας 36, Αθήνα
Τηλ. 210 3230534